Novice

< nazaj

Mura05 in Gorica z rdečim kartonom

Datum: 23.8.2012

Po besedah nogometašev v prvoligaških klubih, so s strani njihovih klubov izpoljneni vsi pogoji, da lahko nogometaši brezkrbno trenirajo in razmišljajo zgolj o nogometu in svoji igri ter napredku.

Velika temna senca je stanje v Muri. Kljub dejstvu, da nogometaši na igrišču delujejo kot dobro plačani profesionalci, pa ostaja dolg petih plač iz prejšnje sezone nespremenjen. Res pa je, da so tekočo plačo nogometaši Mure prejeli kot dogovorjeno, kar pa ne spremeni dejstva, da nebi nogometašem Mure dodelili rdečega kartona, saj je večina nogometašev še vedno v nezavidljivem položaju.

Nogometaši Gorice so končno dobili poplačane vse dolgove iz prejšnje sezone in to predvsem zahvaljujoč plačanim odškodninam za tri igralce, ki so se prodali v tujino. Verjamemo, da so za hitro poplačilo dolga, zaslužni tudi pozivi nogometašev preko medijev in opozoril na tekmah.

Kljub temu pa še vedno bode v oči primer Kravanja, ki še vedno ni dobil epiloga. Nogometni klub Gorica zavrača odgovornost za neupravičeno prekinjeno pogodbo in hkrati ne želi poravnati obveznosti do igralca. Prav iz tega razloga se bo SPINS obrnil na CAS in tam iskal pravico za nekdanjega igralca Gorice. Dokler se primer Kravanja ne reši, bo imela Gorica rdeči karton.

Manjše spore z nogometaši so uredili tudi v nogometnem klubu Olimpija in verjamemo, da se tudi v ljubljanskem klubu zavedajo, da si njihovi nogometaši ne zaslužijo takšnega odnosa s strani svojega kluba.

V vseh ostalih klubih je stanje vzorno, čeprav bi si nogometaši v Kranju, glede na vloženi trud in odrekanje zaslužili višje mesečne prihodke, saj le ti ne pritičejo statusu prvoligaških nogometašev.

Le želimo si lahko, da bi tako stanje držalo do konca sezone, ter da bi se poplačale zapadle obveznosti igralcem Celja in Mure.

Trenutno stanje lestvice druge vrste, si lahko ogledate TUKAJ.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  19.10.2016

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.

 • Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca
  30.5.2014

  Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca

  Slovenski nogometaši so že šestič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih in s katero želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • ND Gorica izgubila vse tri spore
  30.7.2013

  ND Gorica izgubila vse tri spore

  Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Dejan Žigon so se s pomočjo sindikata SPINS tudi uradno rešili iz krempljev ND Gorica ter se že lahko registrirajo za nove klube.

 • Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence
  10.6.2013

  Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence

  Slovenski nogometaši so že petič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem
  28.3.2013

  Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem

  V sklopu Strateškega sveta za profesionalni nogomet (PFSC), so se v Bolgariji sestali vsi deležniki evropskega nogometa in enotno podprli dokument, ki govori o zaščiti integritete nogometa in preprečevanju nameščanja rezultatov nogometnih tekem.

Sponzorji