Novice

< nazaj

Nogometaši 1. in 2. SNL zelo aktivni kljub prekinitvi tekmovanj

Datum: 28.4.2020
Večina nogometašev 1. in 2. SNL zadnje dva meseca izvaja treninge po individualnih programih, ki jih trenerji spremljajo preko različnih računalniških aplikacij. Aktivni pa niso le v športnem smislu. Sindikat SPINS namreč s člani upravnega odbora, predstavniki posameznih ekip klubov 1. in 2. SNL, vzpostavlja redno video in telefonsko komunikacijo, ki je vsekakor pripomogla k ugodnejšim rešitvam zagovarjanja njihovih statusnih pravic. Nogometaši pod taktirko sindikata, v tedenskih video konferencah predstavljajo aktualne dogodke v klubih, svoje ideje in predloge ter si izmenjajo stališča, ki vodijo k za njih ugodnejšim rešitvam različnih problemov, s katerimi se spopadajo v tem neobičajnem obdobju.
 
Naj spomnimo, da so od 12. marca dalje, ko je Vlada RS zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo in sprejela stroge ukrepe zajezitve širjenja COVID-19, s čimer so se ustavila tudi vsa športna tekmovanja in v skupinah organizirani trenažni procesi, doma ostali tudi nogometaši, kar nekaj tujcev, ki so na začasnem delu v Sloveniji, pa je v tistih dneh na dovoljenje klubov zapustilo Slovenijo in odšlo v svojo domovino. 
 
Sindikat SPINS v tem obdobju aktivno spremlja dogajanje v Republiki Sloveniji in je poleg stalnega stika s športniki, v stiku tudi s športnimi klubi, Nogometno zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez (OKS-ZŠZ). Poleg tesnega sodelovanja z deležniki na področju športa pa sodeluje tudi s predstavniki Državnega zbora in vladnimi organi, vse z željo iskanja rešitev in ugodne obravnave statusnih pravic športnikov, trenerjev ter ostalih delavcev na področju športa. Pri pogajanjih s klubi in NZS, poleg najbolj upoštevanih stališč in volje nogometašev, uporablja nasvete svetovno priznanih strokovnjakov medicinske stroke in primere dobrih praks iz nogometno razvitejših držav.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji