Novice

< nazaj

Nogometaši začeli z glasovanjem za SPINS XI 2017

Datum: 4.5.2017
Nagrada za najboljšega nogometaša sezone je v svetu že dolgo ena od najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo soigralci in nasprotniki svojim stanovskim kolegom, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 
Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je prvič zgodil leta 2004, ko je bila prva uradna razglasitev izvedena, kar v okviru skupščine SPINS. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes.
 
Letos smo priča že trinajstemu izboru najboljših nogometašev sezone. V glasovanje za SPINS XI bodo v tekmovalni sezoni 2016/2017 vključeni vsi nogometaši prve slovenske nogometne lige. Nogometašem NK Domžale bodo tako v naslednjih dneh sledili kolegi iz ostalih devetih klubov 1. SNL.

Po vzoru moških kolegov, bodo prvič z izpolnjevanjem glasovnic pri izboru najboljše enajsterice in najboljše nogometašice sezone v Sloveniji, sodelovale tudi igralke prve slovenske ženske nogometne lige.

Najboljšim nogometašicam in nogometašem bodo nagrade podeljene na tradicionalni prireditvi Nogometna Gala SPINS XI.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji