Novice

< nazaj

Nogometna Gala SPINS XI 2011

Datum: 25.11.2011

Po nekaj letih premora so bili slovenski profesionalni nogometaši v Hotelu Mons ponovno deležni pozornosti, ki si jo zaslužijo. Med povabljenci so v večini prevladovali člani SPINS iz klubov 1.SNL, gala prireditvi, ki se je ne bi sramovali nikjer na svetu, pa so prisostvovali tudi predstavniki upravnega odbora Sindikata športnikov Slovenije ter predstavniki nogometnih sindikatov iz Srbije, Črne gore in Hrvaške, na čelu s predsednikom hrvaškega sindikata nogometašev in nogometašem z največ nastopi v hrvaški reprezentanci, Dariom Šimićem.

Vse oči so bile četrtkov večer uprte v najboljšo enajsterico SPINS XI za sezono 2010/2011 ter najboljše tri nogometaše v Sloveniji, ki so jih, že šesto leto zapored, v okviru glasovanja za SPINS XI, izbrali slovenski nogometaši iz klubov 1. SNL. In sicer je bil za najboljšega vratarja 1. SNL izbran, član NK Koper, Ermin Hasić, najboljši branilci so bili Aleksander Rajčević (NK Maribor), Sreten Sretenović (NK Olimpija), Mitja Viler (NK Maribor) in Boban Jović (NK Olimpija). Med vezisti so si največ glasov prislužili Dare Vršič (NK Olimpija), Dejan Mezga (NK Maribor) in Konstantin Vasiljev (NK Luka Koper), med najboljšimi tremi napadalci pa so se znašli Marcos Tavares (NK Maribor), Milan Osterc (NK Luka Koper) in Damir Pekič (NK Domžale).

Za najboljšega nogometaša sezone 2010/11 v Sloveniji je bil prepričljivo izglasovan Marcos Tavares, ki je prejel 27 odstotkov vseh glasov. ki je lovoriko prejel že trikrat doslej. Sledita mu Konstantin Vassiljev z devetimi odstotki glasov in Vršič z osmimi odstotki glasov.

Na prireditvi je med nagrajenci razumljivo manjkal le estonski junak, Konstantin Vassiljev. Kosta je sredi jeseni zamenjal klub in se iz Kopra podal v Rusijo, kjer se dokazuje pri Amkarju iz Perma.

Zanimiv nogometni večer je povezoval športni novinar Anže Bašelj, z vokalom je navduševala naša evrovizijka ter izjemno nadarjena pevka Maja Keuc, salve smeha je, z odlomki iz svoje predstave Čefurji raus, povzročal igralec ter stand-up komik Aleksandar Rajaković – Sale, poglede pa so marsikateremu povabljencu kradle mične hostese iz skupine Diamantke.

Za "nekaj več" je po dogodku in med večerjo s svojimi vokalnimi sposobnostmi poskrbel vratar ND Gorica Vasja Simčič in bil deležen bučnega aplavza s strani nogometnih kolegov.

Prispevek Šport TV si lahko ogledate tukaj.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji