Novice

< nazaj

Začenjamo z objavo nominirancev za najboljše nogometaše sezone 2017/2018

Datum: 21.5.2018
Nagrada za najboljšega nogometaša sezone je v svetu že dolgo ena od najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo soigralci in nasprotniki svojim stanovskim kolegom, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 
Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je prvič zgodil leta 2004. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes.
Z leti so bila zaradi velikega zanimanja javnosti in nogometašev samih izboru dodana tudi glasovanja za najboljše nogometaše po posameznih igralnih mestih, najboljšega slovenskega nogometaša sezone, najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige in najboljšo nogometašico sezone v Sloveniji. V letošnjem letu smo priča že štirinajstemu izboru najboljših nogometašev sezone. 

Izbor SPINS XI je tudi tokrat sovpadal tudi z izborom svetovnega združenja nogometašev FIFPro za najboljšega nogometaša in enajsterico – FIFA FIFPro WORLD11.

Nominirance za najboljše nogometaše (enajsterico SPINS XI) bomo objavili v tem tednu, in sicer vsak dan širši izbor najboljših po igralnih pozicijah: vratarji, obrambni igralci, vezisti in napadalci. Ob koncu tedna bomo objavili tudi seznam treh najboljših mladih nogometašev in treh najboljših nogometašev sezone 2017/2018 v Sloveniji.
 
Najboljšo enajsterico 2. SNL in 1. SŽNL, ter najboljša nogometaša v obeh kategorijah bomo razglasili na podelitvi priznanj najboljšim, ki se bo odvila po zaključku tekmovalne sezone.
 
Nominirance bomo dnevno objavljali na naši Facebook strani (klikni na povezavo).

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji