Novice

< nazaj

Reprezentanti Portugalske in Grčije pozdravili obiske sindikatov

Datum: 11.6.2014
Napetost pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu narašča, predvsem v državah udeleženkah. Tega se dobro zavedajo tudi predstavniki nogometnih sindikatov Portugalske in Grčije, ki so tik pred odhodom v Brazilijo, v znak podpore obiskali svoje ekipe.

Predstavniki portugalskega sindikata profesionalnih nogometašev (SJPF) so svoje reprezentante obiskali tik pred odhodom na svetovno prvenstvo v Brazilij,i v nacionalnem trening centru v Jamorju. Predsednik sindikata Joaquim Evangelista, je dejal da so nogometaši, med njimi tudi največji zvezdniki svetovnega nogometa kot  so Cristiano Ronaldo, Pepe in Fabio Coentrão , njihovi ambasadorji in pomemben deležnik razvoju in vplivu sindikata SJPF.

Enako gesto so naredili grški kolegi. Štiričlanska delegacija sindikata profesionalnih nogometašev PSAP, je v taboru reprezentance predstavila aktivnosti sindikata in napredek, ki je bil dosežen v zadnjem obdobju. Člani reprezentance so njihov obisk pozdravili in podprli prizadevanja za izboljšanje statusa profesionalnih nogometašev v Grčiji, predvsem pa ustanovitev in delovanje tako imenovanega garancijskega sklada, instituta ustanovljenega z namenom poravnave obveznosti iz naslova pravic nogometašev v primeru insolvenčnosti ali plačilne nediscipline nogometnih klubov in ga pozna večina nogometno razvitih držav.

Delovanje omenjenega sklada v Grčiji temelji na sistemu, da nacionalna nogometna zveza na začetku vsake tekmovalne sezone, v garancijski sklad nameni 600.000 EUR, medtem ko vsak od prvoligaških klubov med 10.000 in 30.000 EUR.

Tudi pri nas se Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenijo že vrsto let zavzema za vzpostavitev garancijskega sklada, ki bi deloval na približno enakem principu kot grški. Glede na dejstvo, da se v skladu z Avtonomno pogodbo na področju nogometa, v 1. in 2. SNL predvideva vzpostavitev rednih delovnih razmerij, bo garancijski sklad vsekakor eno od glavnih pogajalskih izhodišč v okviru priprave besedila kolektivne pogodbe.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji