Novice

< nazaj

SPINS še zadnjič v tej sezoni obiskal ekipe prvoligašev

Datum: 30.3.2023
Srečanje z nogometaši in trenerji klubov 1. SNL, ki jih sindikat tradicionalno izvaja, je bilo tretje v tej tekmovalni sezoni. Predstavnika sindikata sta do sedaj opravila obiske v devetih ekipah, termin srečanja z ekipo NK Olimpija Ljubljana pa pričakujemo v prihajajočih dneh.
 
Tokratni sestanki namenjeni predvsem predstavitvi novih pravil svetovne nogometne zveze FIFA za agente, ki bodo stopili v polno veljavo jeseni 2023. Ob tem so bili igralci in trenerji podrobneje
obveščeni o odnosih z Nogometno zvezo Slovenije ter o vsebini posredovanega predloga sporazuma o sodelovanju. Vsebina tega dokumenta med drugim zajema zavezo za ustanovitev sklada za pravočasno izplačilo mesečnih dohodkov nogometašem in trenerjem, s katerim bi poskbeli za socialno varnost slednjih in zagotovili regularnost tekmovanja na najvišji državni ravni, soodločanje nogometašev (sindikata) pri odločitvah, ki se navezujejo na njihove pravice, sodelovanje in sofinanciranje pri projektih sindikata.
 
Člani SPINS so bili obveščeni tudi o vsebini obiskov predstavnikov sindikata pri ministru za šport na MGTŠ, Matjažu Hanu; na Inšpektoratu za delo Republike Slovenije in na Uradu predsednice Republike Slovenije. V naslednjih tednih pričakujejo obisk tudi pri predsednici Državnega zbora, mag. Urški Klokočar Zupančič in pri ministrici za zunanje in evrospke zadeve na MZZ, Tanji Fajon.
 
Kot je v navadi, so sestanki namenjeni tudi aktualiziranju baze članstva v sindikatu ter predstavitvi internih vsebin in ugodnosti, ki jih mogoče izkoristiti v okviru polnopravnega članstva v sindikatu. Prav tako so bili predstavljeni načrti in časovnica izvedbe prireditve Nogometna gala SPINS XI 2023 in s to povezanega spletnega glasovanja, pri katerem nogometaši, trenerji, športni novinarji in navijači sodelujejo vsako leto. 
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji