Novice

< nazaj

Akcija “Tečem za šport” z odpravo nesprejemljivih ukrepov v športu dosegla namen

Datum: 10.4.2021
Jutri se končuje 11-dnevno popolno zaprtje države, ki je s prepovedjo dejavnosti poklicnega in organiziranega rekreativnega športa dvignilo ogromno prahu. Sindikat športnikov Slovenije se je na nesprejemljivo odločitev Vlade RS, skupaj z deležniki, nemudoma odzval z odmevno akcijo “Tečem za šport”, ki je v veliki meri pripomogla k odpravi ukrepov prepovedi, hkrati pa je vplivala tudi na položaj športa na tako imenovanem vladnem semaforju, saj so treningi in tekmovanja za vrhunske, perspektivne in poklicne športnike ter člane reprezentanc dovoljeni tudi v “črni fazi” epidemije. Prav tako bodo v vseh fazah epidemije od sedaj dovoljene tudi vadbe brezkontaktnih športov na prostem in individualna vadba ter vadba družin.
 
K akciji “Tečem za šport” je preko svojih kanalov komuniciranja pristopilo preko 100 nacionalnih panožnih športnih zvez, športnih društev, športnikov in sponzorjev v športu. Poleg nestrinjanja z ukrepi pa je bila akcija namenjena temu, da se izpostavi trenutno problematiko na področju športa, negativen odnos države do športa, predvsem pa naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport.

Vlada RS, je torej včeraj na dopisni seji sprejela in v Uradnem listu Republike Slovenije objavila Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki bo veljal od ponedeljka 12. 4. 2021 naprej, preberete pa si ga lahko na tej povezavi.

Z namenom preprečevanja podobnih ravnanj in sistemske prenove ureditve športa in statusnih pravic slovenskih športnikov in športnih delavcev, bo Sindikat športnikov Slovenije pristojno ministrstvo in Vlado RS v ponedeljek pozval k spoštovanju socialnega dialoga tudi v športu, in sicer z vključitvijo predstavnikov športnikov v Strokovni svet za šport RS in druga telesa, ki sprejemajo ključne odločitve v športu.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji