Novice

< nazaj

Sindikat SPINS pozdravlja odločitev in odstop selektorja ženske ”A” nogometne reprezentance

Datum: 5.9.2023
Sindikat SPINS pozdravlja odločitev zdaj že bivšega selektorja ženske ”A” reprezentance, ki je danes vodstvu Nogometne zveze Slovenije sporočil, da podaja odstopno izjavo. Kot razlog je navedel osebne razloge, izrecno pa zanikal vse obtožbe, ki so jih pred tedni v odprtem pismu na NZS in javnost naslovile članice ”A” reprezentance. Nogometna zveza Slovenije ga očitno z objavo njegovega pisma, pri tem tudi podpira.
 
Naj dodamo, da bo Sindikat SPINS še naprej vztrajal in se zavzemal za enakopraven položaj članic ženske A reprezentance, v primerjavi z njihovimi moškimi kolegi. Pred dnevi je namreč sindikat v imenu članic reprezentance dopolnil predlog za obravnavo diskriminacije pri Zagovorniku načela enakosti, v kateri so reprezentantke prijavo utemeljile s pričevanji, dokumenti in intervjuji. Kot primer naj naštejemo le nekaj izstopajočih dejstev, ki jasno kažejo na neprimerljiv polaj žensk, z njihovimi moškimi kolegi: ženska ”A” reprezentanca je v Pravilniku o reprezentancah NZS uvrščena med tako imenovane ”druge” reprezentance, kamor spadajo vse mlajše kategorije moških in ženskih ekip in obe futsal reprezentanci; treningi reprezentance se odvijajo na neprimernih igriščih; tekme se igrajo na majhnih, največkrat tudi neurejenih stadionih brez primerne infrastrukture (garderobe); v zadnjih šestih letih NZS ni organizirala niti ene medijske konference, namenjene ženski ”A” reprezentanci; Direktor reprezentanc se osredotoča izključno na moške reprezentance in njihov nadzor, selekcioniranje in nadzor nad pripravami ali tekmami ženskih reprezentanc pa očitno ni na njegovem; oprema za treninge in tekmovanja je neenotna in neprimerna; potovanja na tekme v tujini so dolga in neorganizirana, nastanitve tam pa največkrat neprimerne za predstavnice Republike Slovenije v nogometu. 
 
Status članic ženske ”A” nogometne reprezentance se do danes ni spremenil, kar dokazuje tudi dejstvo, da bodo prihajajočo tekmo s Češko, v mesecu septembru igrale na stadionu Matije Gubca v Krškem. Kako bo NZS odgovorila na zahteve, ki so jih v mesecu juliju naslovile reprezentantke na njeno vodstvo pa bo znano na sestanku pred septemberskim zborom.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji