Novice

< nazaj

Pomoč in podpora nogometašem NK Triglav Kranj

Datum: 19.11.2013
Kljub nekaj dobrim rezultatom v zadnjem času v NK Triglav Kranj ni videti konca težav, s katerimi se soočajo njihovi nogometaši. Kranjski Triglav, ki je sicer doslej že tako ali tako obratoval na minimalnem proračunu, očitno ni bil sposoben zagotoviti tudi tistega nekaj denarja, ki je še poganjal klub in člansko ekipo. Dolgovi do igralcev se v letošnji sezoni namreč vlečejo že od meseca avgusta, rešitve pa do danes še niso našli.

Sindikat SPINS ostro obsoja ravnanje vodstva NK Triglav Kranj in bo uporabil vse pravne možnosti, da zaščiti svoje člane,nogometaše NK Triglav ter jih podpre pri vseh njihovih odločitvah ali aktivnostih.

Spodaj povzemamo izjavo za javnost igralcev NK Triglav:

Igralci članske ekipe NK Triglav, smo se enoglasno odločili, da do nadaljnega v klubu prenehamo s treningi in ostalimi aktivnostmi. Razlog za to odločitev tiči v neizplačilih avgustovskih, septemberskih in oktoberskih plač igralcem, ki klub zastopajo. Čeprav je NK Triglav pol profesionalna ekipa ima večina igralcev s strani kluba povrnjene vsaj potne stroške (govora je o par sto evrih). Ravno zaradi takih minimalnih izplačil je vodstvo kluba igralcem v zadnjih dveh sezonah vedno jamčilo, da bodo ta izplačila prejemali redno, brez daljših zamujanj. Nesprejemljivo se nam zdi tudi selekcionaranje izplačevanja stroškov igralcem, pri čemer vodstvo nekaterim igralcem denar izplača drugim pa ne. Kljub zamujanju v zadnjih mesecih, smo igralci ohranjali potrpežljivost in nezadovoljstva nismo kazali na igrišču. Profesionalni odnos smo venomer ohranjali, in se borili za dragocene točke, ki klubu v tem obdobju pomenijo ogromno. Naposled smo se odločili da po večmesečnem čakanju zamujenih nakazil, klubu sporočimo da bomo prenehali z aktivnostmi, v kolikor nam do 15. novembra ne poravnajo zapadlih obveznosti iz mesecov avgusta in septembra. Ta odločitev je klub tako šokirala, da so iz vodstva začela prihajati opozorila ekipi, da jih v primeru štrajka lahko čakajo hujše posledice. Kasneje so se nekatere "grožnje" uresničile, saj je vodstvo kluba trem igralcem že podalo odpoved pogodbe. Ob takem početju kluba se sprašujemo, ali je nekaj takega povsem normalno, da kadar se igralci potegujemo za svoj denar, nas klub kaznuje ali celo prekine sodelovanje, namesto da bi nam le dali to kar zahtevamo in kar nam pripada, naš denar.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji