Novice

< nazaj

Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

Datum: 19.10.2016
V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, ki združuje na tisoče ljudi (nogometašev) po Evropi s skupnim ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.
 
Mednarodno kampanjo so tudi tokrat podprli mnogi svetovno znani nogometaši: Marta Vieira da Silva, Yaya Toure, Andrea Pirlo, Gianluigi Buffon in mnogi drugi.
 
Kot že omenjeno, bo v času mednarodne kampanje nekaj aktivnosti izvedenih tudi v Sloveniji, v okviru projekta Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton. V 14. krogu 1. SNL se bodo namreč aktivno vključili tudi člani Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), nogometaši 1. slovenske nogometne lige, ki bodo s pomočjo slogana “Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton” pokazali, da neprimernega obnašanja na igrišču in ob njem ali pa neprimernega navijanja ne bodo tolerirali.
 
Pred začetkom vsake tekme bodo tako slovenski nogometaši kot tudi glavni in stranski sodniki, z dvigom rdečih kartonov, opozorili na problematiko neprimernega navijanja v Sloveniji, in sicer predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter rasističnih opazk in nasilja. Vsi si želimo, da bi bili nogometni stadioni morajo varno in zgledno okolje za vse generacije slovenskih navijačev, saj se bodo le na ta način ti z veseljem vračali na nogometne tekme slovenskih klubov.
 
Izziva v boju proti preprečevanju diskriminacije in nasilja se lahko lotimo le s skupno in skladno akcijo. 
 
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji