Novice

< nazaj

Sestanki SPINS: z enotnostjo do zastavljenih ciljev

Datum: 31.3.2022

V preteklem tednu sta predstavnika sindikata SPINS začela z rednimi sestanki v klubih 1. SNL, kjer nogometašem in trenerjem poleg internih vsebin predstavljata novosti na področju zaščite statustnih pravic in sprememb politike nogometa na mednarodni ravni. 
 
Poleg omenjenega bo sindikat SPINS, po sklepu upravnega odbora, zbral podpise vseh nogometašev in trenerjev 1. SNL z namenom zagotavljanja boljšega pogajalskega izhodišča pri doseganju začrtanih kratkoročnih ciljev. Cilji, ki jih je vredno izpostaviti so zagotavljanje boljših pogojev za delovanje in večje konkurenčnosti klubov, pravočasnost izplačil pogodbenih obveznosti do igralcev in trenerjev, prosta izbira novega kluba, itn . Te vsebine je sindikat SPINS že predstavil večini vodstev klubov 1. SNL in novemu vodstvu Zveze nogometnih trenerjev Slovenije, s katero bo sodelovanje v prihodnje še tesnejše in usklajeno usmerjeno k doseganju skupnih interesov na področju nogometa v Sloveniji.
 
 
 

 

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji