Novice

< nazaj

OBJAVLJAMO REZULTATE GLASOVANJA ZA NAJBOLJŠE NOGOMETAŠE IN TRENERJA V JESENSKEM DELU SEZONE 21/22

Datum: 1.3.2022
V preteklih dneh so nogometaši 1. SNL člani SPINS, trenerji, novinarji in navijači preko prenovljene spletne aplikacije SPINS XI, s pomočjo več kot 42 različnih statističnih kazalcev iz baze podjetja InStat izbirali nogometaše ter trenerja, ki so po njihovem mnenju v jesenskem delu Prve lige Telemach, na igrišču in ob njem, pokazali največ.
 
Leta 2004 so člani sindikata SPINS prvič izbirali najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. Pri vseh dosedanjih izborih sindikata SPINS največjo težo predstavlja glas nogometašev, ki sposobnosti svojih kolegov vsak krog tekmovanja preverjajo neposredno na igriščih, kar pa velja tudi za trenerje. 
 
Naj ponovimo, da tudi letos poleg navijačev, ki glasujejo preko spletnega mesta spins11.si, sodelujemo z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije, preko katere je v glasovanje vključenih več kot 800 trenerjev z UEFA A, PRO in UEFA PRO trenersko usposobljenostjo. Prav tako smo zopet k sodelovanju povabili novinarje največjih medijskih hiš pri nas (RTV Slovenija, portal MMC, Val 202, Sportklub TV, POP TV, Kanal A, Planet TV, Sportal TSmedia, časopisna hiša Delo, Dnevnik, Večer, Ekipa24 in STA) z več kot 60 predstavniki športnih redakcij.
 
Glasovanje se bo z izborom najboljših posameznikov v mesecu februarju nadaljevalo v naslednjem tednu. O točnem terminu začetka glasovanja vas bomo predčasno obvestili.
 
NAJBOLJŠIH ENAJST NOGOMETAŠEV V JESENSKEM DELU SEZONE 2021/2022 JE:
 
VRATAR
 
Matko Obradović NŠ Mura

OBRAMBNI IGRALCI
 
Gregor Sikošek NK Maribor
Žan Karničnik NŠ Mura
Vanja Drkušić NK Bravo
Robert Voloder NK Maribor

ZVEZNI IGRALCI
 
Maks Barišić FC Koper
Kaheem Parris FC Koper 
Antoine Makoumbou NK Maribor

NAPADALCI
 
Mustafa Nukić NK Olimpija
Lamin Colley FC Koper
Ognjen Mudrinski NK Maribor
 
 
Za najboljšega nogometaša 1. SNL v jesenskem delu sezone 2021/2022 je izbran igralec FC Koper,
Maks Barišić

Za najboljšega trenerja 1. SNL v jesenskem delu sezone 2021/2022 je bil izbran trener FC Koper, 
Zoran Zeljković

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji