Novice

< nazaj

Najboljši nogometaši pretekle sezone na svetu so ...

Datum: 17.12.2020
Podelitev nagrad najboljšim nogometašem sveta v letu 2020 (sezona 2019/2020) je zaradi ukrepov, ki so posledica pandemije virusa Covid-19 tokrat potekala virtualno.  Že šestnajsto leto zapored pod okriljem Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovne nogometne zveze FIFA, ki je del te prestižne podelitve priznanj od leta 2009.
 
Pri izboru najboljših nogometašev pretekle sezone prevladujejo igralci Liverpoola in Bayern Münchena.  Skuapaj imata v ekipi najboljših nogometašev sveta kar sedem igralcev. Med njimi so štirje nogometaši, ki so z Bayernom osvojili letošnjo evropsko ligo prvakov: Alphonso Davies, Robert Lewandowski, Joshua Kimmich in Thiago Alcántara.
 
Po zmagi v ligi prvakov se je Alcántara iz Bayerna preselil v Liverpool. Trije njegovi novi soigralci so tudi bili izbrani med najboljših enajst WORLD11: Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker in Virgil van Dijk.
 
Sicer pa v letošnjem letu najboljšo enajsterico sezone na svetu sestavlja kar šest igralcev, ki so prvič izbrani v moštvo: Thiago Alcantara, Alexander-Arnold, Alphonso Davies, Robertt Lewandowski, Joshua Kimmich in Kevin De Bruyne. Slovenski vratar Jan Oblak je v svoji kategoriji zasedel tretje mesto, za zmagovalcem Beckerjem in nemškim vratarjem Neuerjem. Absolutna rekorderja po izborih sta Ronaldo in Messi, saj sta bila med najboljšimi že štirinajstič po vrsti. Na tretjem mestu je Ramos, ki je bil med najbolše izbran enajstkrat.
 
Nogometaši so izbrali najboljšo enajsterico sveta za sezono 2019/2020, FIFA FIFPRO World11 2020:
 
VRATAR
- Alisson Becker (Liverpool, Brazilija)
 
OBRAMBNI IGRALCI
- Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC, Anglija)
- Alphonso Davies (FC Bayern Munich, Kanada)
- Virgil van Dijk (Liverpool FC, Nizozemska)
- Sergio Ramos (Real Madrid, Španija)

VEZISTI
- Thiago Alcántara (Liverpool FC/FC Bayern Munich, Španija)
- Kevin De Bruyne (Manchester City, Belgija)
- Joshua Kimmich (FC Bayern Munich, Nemčija)
 
NAPADALCI
- Robert Lewandowski (FC Bayern Munich, Poljska)
- Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina)
- Cristiano Ronaldo (Juventus, Portugalska)

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

 • Najboljše nogometašice v letu 2021 so ...
  17.1.2022

  Najboljše nogometašice v letu 2021 so ...

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovna nogometna zveza FIFA sta že šesto leto zapored razglasila najboljšo enajsterico nogometašic na svetu.

 • Najboljši nogometaši v letu 2021 so ...
  17.1.2022

  Najboljši nogometaši v letu 2021 so ...

  Že sedemnajsto leto zapored sta Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovna nogometna zveza FIFA podelila nagrade najboljšim nogometašem sveta.

 • Objavljeni so nominiranci za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021
  15.12.2021

  Objavljeni so nominiranci za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in svetovna nogometna zveza FIFA sta včeraj, dober mesec pred podelitvijo nagrad v Zürichu, razglasila 23 nominiranih nogometašev, ki so prejeli največ glasov za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021.

 • Objavljene so nominiranke za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021
  15.12.2021

  Objavljene so nominiranke za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021

  vetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in svetovna nogometna zveza FIFA sta včeraj, dober mesec pred podelitvijo nagrad v Zürichu, razglasita 23 nominiranih nogometašic, ki so prejele največ glasov za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021.

 • Najboljše nogometašice pretekle sezone so ...
  17.12.2020

  Najboljše nogometašice pretekle sezone so ...

  Podelitev nagrad najboljšim nogometašicam sveta v letu 2020 (sezona 2019/2020) je zaradi ukrepov, ki so posledica pandemije virusa Covid-19 tokrat potekala virtualno. Že peto leto zapored pod okriljem FIFPRO in FIFA.

Sponzorji