Novice

< nazaj

Hakeem al-Araibi izpuščen iz zapora na Tajskem

Datum: 12.2.2019
Hakeem al-Araibia, ki ima po mednarodnem pravu status begunca in je preživel skoraj dva meseca nezakonitega pridržanja v tajskem zaporu, medtem ko je čakal na izid postopka, da bi ga izročil Bahrajnu so včeraj izpustili in izročili avstralskim oblastem. Vrnil se je v Melbourne, kjer nastopa za nogometni klub Pascoe Vale FC.
 
Naj ponovno omenimo, da je Hakeem nekdanji bahrajnski reprezentant, ki je našel zatočišče in varnost v Avstraliji, po begu pred mučenjem in preganjanjem v svoji domovini. 27. novembra je Hakeem s svojo ženo odpotoval na Tajsko in bil ob prihodu v Bangkok aretiran. Bahrainske oblasti so namreč prek Interpola izdale nalog za njegovo aretacijo. Hakeemu so v okviru kampanje #SaveHakeem v bran stopili mnogi svetovno znani športniki in mednarodne organizacije, kot na primer Amnesty International, ki je v prvih 24 urah po pridržanju zbrala okoli 16.000 podpisov.
 

Ostale novice

Sorodne novice

 • Odmevna sodba Splošnega sodišča EU v korist športnikom in športnicam
  18.12.2020

  Odmevna sodba Splošnega sodišča EU v korist športnikom in športnicam

  Splošno sodišče Evropske unije je objavilo odločitev glede upravičenosti izvajanja pravil Mednarodne drsalne zveze. Potrdilo je kršenje konkurenčne zakonodaje EU s strani omenjene organizacije.

 • FIFPRO obeležuje 25. obletnico primera Bosman
  15.12.2020

  FIFPRO obeležuje 25. obletnico primera Bosman

  Na današnji dan mineva 25 let, ko je Sodišče EU v Luksemburgu razsodilo v korist belgijskemu nogometašu Jeanu-Marcu Bosmanu in za vselej spremenilo nogometni svet.

 • Pravna pomoč nogometašem v vzhodni Evropi
  4.7.2018

  Pravna pomoč nogometašem v vzhodni Evropi

  Profesionalni nogometaši v vzhodni Evropi so v pričakovanju boljše zaščite statusnih pravic, zahvaljujoč novi direktivi Evropske unije, ki jim omogoča, da uveljavljajo pravice zaposlovanja običajnega delavca, namesto samozaposlenega posameznika.

 • FIFPro: odločitev v primeru Guerrero
  4.6.2018

  FIFPro: odločitev v primeru Guerrero

  FIFPro pozdravlja odločitev sodišča, ki je perujskemu nogometašu Paolu Guerreri omogočila igranje za svojo reprezentanco na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Rusiji.

 • Rok Elsner preko sindikata SPINS izterjal zaostale obveznosti
  18.1.2017

  Rok Elsner preko sindikata SPINS izterjal zaostale obveznosti

  Izmed mnogih primerov v zadnjem obdobju izpostavljamo le enega, ko je SPINS pomagal pri izterjavi zaostalih pogodbenih obveznosti, ki jih je pri igranju na Kitajskem utrpel dolgoletni član sindikata Rok Elsner.

Sponzorji