Novice

< nazaj

Didier Drogba slavnostno otvoril nove prostore FIFPro

Datum: 14.5.2013
Didier Drogba, napadalec Slonokoščene obale, je s simboličnim strelom nogometne žoge slavnostno otvoril nove poslovne prostore svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro v Hoofddorpu na Nizozemskem. FIFPro je dogodek obeležil na slavnostni prireditvi s približno 300 gosti.

Po pozdravnem nagovoru generalnega sekretarja FIFPro, Thea van Seggelena je Drogba, ki igra pri turških prvakih Galatasarayu in je hkrati tudi častni predsednik afriške divizije v okviru FIFPro, žogo poslal natanko skozi papirnato odprtino in s tem uradno zaznamoval selitev združenja FIFPro v moderno 3-nadstropno pisarno, ki se nahaja blizu glavnega nizozemskega letališča Schiphol.

FIFPro je na otvoritvi novih prostorov toplo sprejel številne deležnike v nogometu, kot so Geoffrey Thompson, podpredsednik svetovne nogometne zveze FIFA, Emanuel Macedo de Madeiros, generalni direktor evropskega združenja profesionalnih nogometnih lig EPFL, ter drugi predstavniki združenja UEFA in Evropske komisije.

Prireditev je obiskalo tudi več kot 100 predstavnikov iz 50 sindikatov z vsega sveta, članov združenja FIFPro. FIFPro je na otvoritvi ponosno pozdravil tudi Roferja Blanpaina, ki je bil leta 1965 eden od ustanoviteljev svetovnega združenja sindikatov, ter dva častna predsednika – Gordona Taylorja in Gerarda Movillo. Prav Gordon Taylor je na gala večerji v svojem govoru slikovito predstavil zgodovino nastanka FIFPro ter se spomnil na najbolj pomembna obdobja delovanja te organizacije.

Prisotnih je bilo tudi skoraj 30 profesionalnih nogometašev, med njimi najbolj poznana Didier Drogba in francoski nogometaš Florent Malouda ter igralci klubov, kot sta Ajax, trenutni nizozemski prvak, in Feyenoord. Prav zaradi omenjenih nogometašev generalni sekretar FIFPro Theo van Seggelen ob tej priložnosti ni želel biti v središču pozornosti, saj so novi prostori združenja FIFPro namenjeni igralcem, zaradi česar so bili prav oni deležni največje pozornosti pri otvoritvi hiše FIFPro.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji