Novice

< nazaj

Kandidati za EU poslance izbirajo najboljše nogometaše

Datum: 6.5.2019
Kot smo že pisali, so slovenski nogometaši pred prihajajočimi evropskimi volitvami, ki bodo v Sloveniji potekale 26. maja 2019, sodelovali v mednarodnem projektu Tokrat grem volit, katerega cilj je povezati državljane, ki verjamejo v Evropo, z njihovo pomočjo povečati interes za Evropsko unijo in posledično zvišati volilno udeležbo. 
 
Evropski parlament je v sklopu projekta sklenil partnerstva s številnimi evropskimi, nacionalnimi in regionalnimi mediji, organizacijami ter društvi civilne družbe. Med drugim se je povezal s Svetovnim združenjem nogometnih sindikatov FIFPro, ki je preko sindikata SPINS aktivno tudi v Sloveniji.
 
Štirim klubom 1. slovenske nogometne lige Telekom Slovenije  (Olimpija, Celje, Domžale in Gorica), so se v kratkih nagovorih zdaj priključili tudi kandidati za poslance v Evropski parlament. Pobudi sindikata SPINS, da bi predstavniki kandidatnih list, v kratkem uniformnem besedilu, izbrali najboljše nogometaše sezone 2018/2019, v Sloveniji in tako spodbudili javnost oziroma navijače k večji udeležbi pri glasovanju za najboljše nogometaše, ki letos poteka prvič preko spleta, na spletni povezavi SPINS11.

Do danes sta se na pobudo SPINS odzvali dve stranki, in sicer SABDobra DržavaSD, SMC, SDS&SLS.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji