Novice

< nazaj

FIFPro namenil 1.000 evrov v dobrodelne namene

Datum: 7.11.2013
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro, ki je generalno skupščino v letošnjem letu organiziralo v Ljubljani, je v dobrodelne namene doniralo 1.000 evrov.
 
Stiska ljudi v današnjem času narašča, zato je pomoč ogroženim posameznikom še kako pomembna. Tega se zavedajo tudi pri svetovnem združenju nogometnih sindikatov FIFPro, ki so na pobudo Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije SPINS ter s pomočjo župana Bleda, g. Janeza Fajfarja, v dobrodelne namene namenili kar 1.000,00 evrov.
 
Na idejo sindikata SPINS, ki je sam vedno skušal izboljšati položaj in stanje športnikov z raznovrstnimi humanitarnimi ter družbenoodgovornimi projekti, so se pri združenju FIFPro odločili, da tokratni kongres nadgradijo s socialno noto. Dogajanje na nogometnem igrišču so tako združili s solidarnostno pomočjo pri izboljšanju položaja slovenske družine.
 
V okviru družabnega dne je namreč med samim kongresom na Bledu potekala nogometna tekma med predstavniki sindikatov v Evropi in ostalim svetom, na kateri je bil prisoten tudi g. Fajfar, ki je združenju FIFPro pomagal pri organizaciji donacije socialno ogroženi družini na Bledu. Ob začetku tekme so družini z dvema otrokoma v socialni stiski poklonili 1.000 evrov, s tovrstno pomočjo pa so želeli izkazati sočutje do sočloveka ter pomagati družini pri lažjem preživetju: ”Vedno skušamo pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, zato upamo, da bo družina denar lahko kar najbolje izkoristila,” je dodal Dejan Stefanović, predsednik slovenskega sindikata nogometašev ter član odbora FIFPro. 

Nogometna tekma, ki je potekala v prijateljskem duhu, se je končala z izidom 4:1 v prid ekipi iz Evrope. Na igrišču smo lahko spremljali dobro nogometno predstavo, zdaj že bivših profesionalnih nogometašev. Med predstavniki sindikatov so nastopala tudi nekdaj zveneča imena svetovnega nogometa, kot sta na primer zmagovalca lige prvakov, Hrvat Dario Šimić, ki je največje uspehe nizal z italjanskima kluboma AC Milan in Inter iz Milana ter Kamerunec Njitap Geremi, ki je nastopal za Real iz Madrida in angleška kluba Chelsea ter New Castle. Na tekmi sta prav tako zaigrala predstavnika sindikata SPINS Dejan Stefanović in Ermin Raković, ki sta se v ključnih trenutkih tekme, z lepima zadetkoma vpisala med strelce in tako zapečatila usodo nasprotne ekipe.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji