Novice

< nazaj

FIFPro predlaga spremembe sistema prestopov

Datum: 14.11.2013
Skupina strokovnjakov, ki deluje v okviru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro in je zadolžena za vsebine vezane na prestope nogometašev, je na zadnjem srečanju naredila velik napredek pri pripravi predlogov za spremembo trenutnih pravil prestopov v profesionalnem nogometu. Philippe Piat, novi predsednik FIFPro in predstavnik te skupine, po sprejetju pomembnih odločitev ni skrival optimizma in zadovoljstva.
 
Skupina strokovnjakov, ki jo sestavljajo predstavniki vseh divizij znotraj združenja FIFPro, se je v največji meri osredotočila na vsebine, ki zadevajo profesionalne nogometaše. Med najbolj izpostavljenimi temami so bile: stabilnost in spoštovanje pogodbenih določil, omejevanje velikosti ekip, lastništvo tretjih oseb in pravni status igralcev brez pogodb.
 
Kot enega najbolj perečih problemov so strokovnjaki izpostavili neplačevanje oziroma neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti, kar se v nogometnem svetu premalokrat izpostavlja. FIFA je sicer povečala kapacitete arbitražnega odbora (FIFA DRC), a intenzivnost njihovega dela in hitrost odločanja, po mnenju skupine strokovnjakov, še vedno ne dosegata sprejemljive ravni.
 
Kot omenjeno, je bilo dosti govora tudi o 17. členu pravilnika FIFA, ki govori o spoštovanju vsebine pogodb profesionalnih nogometašev. K reševanju tega področja je priskočil pravni oddelek združenja FIFPro in pripravil predloge sprememb k obstoječim vsebinam.
 
10. decembra, se bo skupina strokovnjakov ponovno sestala in določila dokončne predloge sprememb, ki jih bo dva dni kasneje predstavila izvršnemu odboru FIFPro.
 
»Člani skupine vsekakor pričakujemo dobro sodelovanje s svetovno nogometno zvezo FIFA in posledično napredek pri zagotavljanju večje varnosti profesionalnim nogometašem,« je za konec dodal Philippe Piat

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji