Novice

< nazaj

Glasujte za najboljše nogometaše in trenerje sezone 2019/2020, v 1. SNL

Datum: 11.7.2020
Nagrada za najboljšega nogometaša oziroma nogometašico sezone je v svetu že dolgo ena najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo soigralci/-ke in nasprotniki/-ce svojim stanovskim kolegom/-icam, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 
Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je prvič zgodil leta 2004. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. Z leti so bila zaradi velikega zanimanja javnosti in nogometašev samih, izboru dodana tudi glasovanja za najboljše nogometaše po posameznih igralnih mestih, najboljšega slovenskega nogometaša sezone, najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige in najboljšo nogometašico sezone v Sloveniji.
 
V letošnjem letu bomo priča že šestnajstemu izboru najboljših nogometašev sezone. Zaradi prekinitve tekmovalne sezone, ki je bila posledica ukrepov pandemije virusa Covid-19, v letošnjem letu ne bomo izvajali glasovanja za najboljše nogometaše 2. SNL in nogometašice 1. SŽNL. Nogometaši, trenerji, strokovna javnost (novinarji) in navijači bodo tako izbirali najboljše nogometaše in trenerje 1. SNL, v sezoni 2019/2020. 
 
Glasovanje poteka na spletni strani www.spins11.si. Oddajte svoj glas s klikom na povezavo:
 
Pri izboru za najboljšega trenerja sezone v 1. SNL, v letošnjem letu sodelujemo z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije, preko katere bo v glasovanje vključenih približno 700 trenerjev z UEFA A in UEFA PRO trenersko usposobljenostjo.
 
Sodelovanje smo sklenili tudi s športnimi redakcijami največjih medijskih hiš pri nas, kjer smo vsaki namenili 5 glasov. V glasovanje so tako vključeni: RTV Slovenija, portal MMC, Val 202, POP TV, Planet TV, Sportal, časopisna hiša Delo, Dnevnik, Večer, Ekipa24 in STA.
 
Začetek spletnega glasovanja javnosti (navijačev) je danes, 11. 7. 2020. Vsak posameznik bo lahko oddal en glas dnevno. Nogometaši, trenerji in strokovna javnost (novinarji) bodo glasovanje opravili med 10. 7. 2020 in 13. 7. 2020.
 
Predstavitev nominirancev je predvidena v torek, 14. 7. 2020. Širši izbor najboljših po igralnih pozicijah zajema: 3 vratarji, 8 obrambnih igralcev, 6 vezistov in 6 napadalcev. Ob tem bomo objavili tudi širši seznam najboljših trenerjev sezone in kandidatov za najboljšega nogometaša sezone 2019/2020, v Sloveniji.
 
Javnost (navijači) bo s spletnim glasovanjem, za izključno nominirance, nadaljevala do predvidoma ponedeljka, 20. 7. 2020. Med sodelujočimi bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel dres državne nogometne reprezentance s podpisi vseh zmagovalcev.
 
Zaradi ukrepov in posledic, ki jih je povzročila pandemija virusa Covid-19, prireditve Nogometna Gala SPINS XI v letošnjem letu ne bomo organizirali. Nagrade najboljšim nogometašem in trenerju sezone, bomo podelili na tekmah zadnjega kola Prve lige Telekom Slovenije (PLTS), 22. 7. 2020.
 
 
OBDELAVA PREJETIH PODATKOV
 
Glasovi, ki se bodo zbirali preko internega glasovanja SPINS in spletnega glasovanja, v katerega bo vključena javnost, se bodo sešteli in delili po odstotkih, in sicer:
 

NAJBOLJŠA ENAJSTERICA SEZONE
 
- NOGOMETAŠI (50 %)
- MEDIJI (25%)
- JAVNOST/NAVIJAČI (20 %) 
- TRENERJI (5 %)

NAJBOLJŠI NOGOMETAŠ SEZONE
 
- NOGOMETAŠI (50 %)
- MEDIJI (25%)
- JAVNOST/NAVIJAČI (20 %) 
- TRENERJI (5 %)

NAJBOLJŠI TRENER SEZONE
 
- TRENERJI (50 %)
- MEDIJI (25%)
- JAVNOST/NAVIJAČI (20 %) 
- NOGOMETAŠI (5 %)

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji