Novice

< nazaj

Ob svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu, sindikat SPINS naslovil pismo NIJZ

Datum: 28.4.2020
Mednarodna organizacija za delo ILO, je 28. april razglasila za svetovni dan varnosti in zdravja pri delu. Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, sta ta dan izkoristila za pismo novemu direktorju Nacionalnega inštituta za javno zdravje, gospodu Milanu Kreku. Vsebina sporočila se nanaša na pogoje in usmeritve za skupinske treninge športnikov v času pandemije COVID-19, saj so predvsem v nogometu soočeni z dejstvom, da bo za uvrstitev v evropska tekmovanja UEFA potrebno zaključiti letošnjo tekmovalno sezono državnega prvenstva. Pri tem v obeh sindikatih športnikov budno spremljajo dogajanje v drugih primerljivih državah (Hrvaška, Avstrija, Nemčija), kjer so v nekaterih že začeli z izvajanjem trenažnim procesov v skupinah, tudi pri nas pa sta Olimpijski komite Slovenije in Nogometna zveza Slovenije že pripravila nekatera izhodišča usmeritev oziroma protokola, ki nam je bil predstavljen v delovni verziji.
 
“Slovenski športniki si želimo aktivno sodelovati v dialogu za pripravo ukrepov, ki lahko neposredno ogrozijo zdravje naših članov, zato vas prosimo, da nam omogočite sodelovanje pri pripravi in implementaciji pogojev oziroma protokola, ki ga bo potrebno upoštevati v primeru organizirane vadbe oziroma tekmovanj. V zadnjem času smo pri svetovnem združenju športnih sindikatov WPA  in nogometnih sindikatov FIFPRO izvedli številna posvetovanja in pripravili izhodišča, ki jih je po našem mnenju potrebno upoštevati pri sprostitvi ukrepov na področju poklicnega športa,” je v pismu dodal predsednik obeh sindikatov na področju športa v Sloveniji, Dejan Stefanović. 

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji