Novice

< nazaj

Nogometaši 1. in 2. SNL zelo aktivni kljub prekinitvi tekmovanj

Datum: 28.4.2020
Večina nogometašev 1. in 2. SNL zadnje dva meseca izvaja treninge po individualnih programih, ki jih trenerji spremljajo preko različnih računalniških aplikacij. Aktivni pa niso le v športnem smislu. Sindikat SPINS namreč s člani upravnega odbora, predstavniki posameznih ekip klubov 1. in 2. SNL, vzpostavlja redno video in telefonsko komunikacijo, ki je vsekakor pripomogla k ugodnejšim rešitvam zagovarjanja njihovih statusnih pravic. Nogometaši pod taktirko sindikata, v tedenskih video konferencah predstavljajo aktualne dogodke v klubih, svoje ideje in predloge ter si izmenjajo stališča, ki vodijo k za njih ugodnejšim rešitvam različnih problemov, s katerimi se spopadajo v tem neobičajnem obdobju.
 
Naj spomnimo, da so od 12. marca dalje, ko je Vlada RS zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo in sprejela stroge ukrepe zajezitve širjenja COVID-19, s čimer so se ustavila tudi vsa športna tekmovanja in v skupinah organizirani trenažni procesi, doma ostali tudi nogometaši, kar nekaj tujcev, ki so na začasnem delu v Sloveniji, pa je v tistih dneh na dovoljenje klubov zapustilo Slovenijo in odšlo v svojo domovino. 
 
Sindikat SPINS v tem obdobju aktivno spremlja dogajanje v Republiki Sloveniji in je poleg stalnega stika s športniki, v stiku tudi s športnimi klubi, Nogometno zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez (OKS-ZŠZ). Poleg tesnega sodelovanja z deležniki na področju športa pa sodeluje tudi s predstavniki Državnega zbora in vladnimi organi, vse z željo iskanja rešitev in ugodne obravnave statusnih pravic športnikov, trenerjev ter ostalih delavcev na področju športa. Pri pogajanjih s klubi in NZS, poleg najbolj upoštevanih stališč in volje nogometašev, uporablja nasvete svetovno priznanih strokovnjakov medicinske stroke in primere dobrih praks iz nogometno razvitejših držav.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji