Novice

< nazaj

Predsednik SPINS imenovan v najpomembnejšo komisijo FIFA

Datum: 27.11.2013
V naslednjem štiri letnem obdobju je 6 predstavnikov FIFPro postalo članov Komisije za status igralcev FIFA, kjer se bodo borili tudi za spremembe pravil FIFA v korist večje zaščite in pravic nogometašev v primeru sporov in prekinitev pogodb. Sicer več o delovanju komisije lahko najdete na tej povezavi .

Imenovanje je posledica odločitve Izvršnega odbora FIFA, da v svoje delovanje še tesneje vključi tudi druge deležnike v nogometu, torej igralce in klube, ter je iz tega razloga predvidela razširitev Komisije za status s šestimi predstavniki nogometašev in klubov.

Predstavniki FIFPro v Komisiji za status, ki ji predseduje nekdanji predsednik nemške nogometne zveze (DBF) Theo Zwanziger, so, poleg predsednika SPINS Dejana Stefanovića, še generalni sekretar FIFPro Theo van Seggellen (Nizozemska) kot drugi predstavnik Evrope, Fernando Revilla (Peru) in Rinaldo Martorelli (Brazilija) kot predstavnika Amerike, ter Brendan Schwab (Avstralija) in Johan van Gaalen (JAR) kot predstavnika Afrike in Azije. 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji