Novice

< nazaj

Priprave in mednarodni turnir za nogometaše brez pogodb 2015

Datum: 20.4.2015
Dva meseca trajajoče priprave za nogometaše brez pogodb, ki jih bo tudi v letošnjem letu, s svojima pomočnikoma vodil najboljši nogometaš leta 2006 in tretji strelec 1. SNL vseh časov, Ermin Raković, se bodo začele v ponedeljek 8. 6. 2015. Kraj in urnik izvedbe treningov bo znan in objavljen v prihajajočih tednih. Priprave bodo obsegale približno 30 treningov in 6 prijateljskih tekem, z domačimi in tujimi moštvi.
 
Pri Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije smo že začeli z zbiranjem prijav za udeležbo na treningih za nogometaše brez pogodb, zato prosimo vse tiste nogometaše, ki bi se želeli udeležiti priprav, naj svojo prijavo v čim krajšem času pošljejo na e-naslov: ermin.rakovic@spins.si ali pokličejo 051 393 333.
 
Tako kot vsako leto, bodo priprave svoj vrhunec dosegle na mednarodnem turnirju FIFPro Tournament 2015, organiziranem pod okriljem svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro. Letošnji turnir bo v primerjavi s preteklimi leti postregel z novostjo, ki bo ob igrišča privabila večje število nogometnih agentov ali potencialnih delodajalcev. Vsaka izmed 18 udeleženih ekip bo namreč v času priprav igrala medsebojne tekme na izpadanje, katerih pare je že določil žreb na sedežu FIFPro. Ekipa SPINS je tako že dobila prvega nasprotnika, in sicer v Slovenijo prihaja ekipa Bolgarije, s katero se bodo naši fantje pomerili 3. 7. 2015.
 
Sistem igranja mednarodnih uradnih tekem in izvedbe turnirja je sledeč: 14 ekip je direktno uvrščenih v četrt finalne obračune, 4 ekipe (Češka, Avstrija, Romunija in Ukrajina) pa se bodo predhodno borile za dve mesti, med šestnajst najboljših ekip. Na zaključnem turnirju na Nizozemskem (Rijnsburg), ki se bo odvijal med 16. in 18. 7. 2015, bodo nastopile le 4 najboljše ekipe, ki bodo prvi dan odigrale polfinalne tekme, drugi dan tekmovanja pa veliki finale in tekmo za tretje mesto na turnirju.
 
Kot omenjeno, v projektu namenjenem nogometašem brez pogodb sodeluje 18 držav, in sicer poleg že zgoraj omenjenih še Španija, Portugalska, Nizozemska, Poljska, Črna gora, Belgija, Malta, Francija, Srbija, Danska, Bolgarija, Švica, Grčija, in Slovenija.
 
Priprave in udeležba na mednarodnem turnirju so za člane SPINS brezplačne.
 
FIFPro mednarodne turnirje za igralce brez pogodb organizira že deset let, od leta 2005. Turnirji so pomagali že mnogim nogometašem do novih pogodb – tudi številnim slovenskim igralcem, ki so si s pomočjo turnirja našli novega delodajalca.
 
Priprave za nogometaše brez pogodb se bodo zaključile v petek, 22. 7. 2015.

Več o podrobnostih turnirja si lahko preberete tudi na spletni strani FIFPro.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji