Novice

< nazaj

Primer Smrekar: SPINS zoper NK Zavrč podal prijavo na FURS

Datum: 3.2.2015
Včeraj je bil Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) primoran opraviti prijavo na Finančno upravo Republike Slovenije, in sicer NK Zavrč zaradi zaposlovanja na črno igralca Matije Smrekarja, ki je v tekmovalni sezoni 2013/14 za NK Zavrč nastopal za 2000 EUR mesečno. Prijavo je SPINS vložil v dogovoru z mecenom kluba, g. Vukom, ker je klub igralcu ostal dolžan izplačilo v mesecu avgustu 2014, ob tem pa sistem licenciranja Nogometne zveze Slovenije ne zaznava odnosov, ki niso urejeni s pisno pogodbo. Spodaj si lahko ogledate tudi zelo zanimivo potrdilo o obstoju dolga. Igralec Matija Smrekar je namreč popolnoma vsa plačila prejemal na roke, kar je na žalost zopet postala zelo pogosta praksa v slovenskem poklicnem športu.
 
Na tem mestu javnost obveščamo, da pri SPINS in Sindikatu športnikov Slovenije trenutno opravljamo vse potrebne ukrepe, da slovenski šport "očistimo" sistemskih nepravilnosti ter ga, s presečnim datumom 1. 6. 2015, spravimo v pravne okvire norm, ki jih za vse subjekte narekuje zakonodaja Republike Slovenije. Predstavniki omenjenih sindikatov so s tem namenom že opravili vrsto sestankov na pristojnih institucijah: Inšpektoratu RS za delo, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, kjer se bodo v naslednjem tednu srečali tudi z ministrico Stanislavo Setnikar-Cankar, pri predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, na Finančni upravi Republike Slovenije, na Kapitalski družbi, ki bo upravljala s premostitvenim skladom za poklicne športnike v Republiki Sloveniji, nacionalne panžne športne zveze, itn.
 
V prihajajočih tednih bo z namenom predstavitve vseh aktivnosti in dogodkov, ki se bodo načrtovano izvajali do zgoraj omenjenega datuma (1. 6. 2015) organizirana tudi novinarska konferenca.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji