Novice

< nazaj

Začetek treningov, a s strogim upoštevanjem socialne distance

Datum: 8.5.2020
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije se je v času, ko zaznavamo omejevanje pandemije koronavirusa COVID-19, v sodelovanju z nogometnimi deležniki, pozitivno odzval na predlog priporočil, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, skupaj z deležniki na področju nogometa. Vsi deležniki so torej vključeni v postopke nadaljevanja in tako želenega zaključka prvenstvenih tekem na najvišji ravni tekmovanja v Sloveniji. 

Z namenom, da se profesionalnim nogometašem omogoči vrnitev k opravljanju svojega dela ter ob upoštevanju priporočil in navodil s strani ustreznih državnih in strokovnih organov, je zdravstvena komisija NZS pripravila priporočila za izvajanje nogometnih aktivnosti v času, ko epidemija koronavirusa COVID-19 še obstaja in je normalno izvajanje vadbenih procesov in izvedbe tekmovanj bistveno omejena. Priporočila je predhodno sindikat vsebinsko podprl in dodal, da bo za nogometaše bistvenega pomena naslednji korak sporščanja ukrepov, ko bodo podane možnosti treniranja v skupinah, telesni stiki in nadaljevanje tekmovanja. 

V sklopu priprav na začetek treningov je včeraj NZS organizirala videokonferenco, na kateri je dr. Bojana Beović prvoligaškim klubom predala navodila in usmeritve za varno udejstvovanje pri vrnitvi na igrišča. Konferenci je prisostvoval tudi predstavnik sindikata SPINS.

Sindikat SPINS bo skupaj s krovno organizacijo na področju nogometa in NIJZ podrobno spremljal stanje v klubih in na podlagi teh podatkov sprejemal odgovorne odločitve v dobrobit športa in športnikov. V prihajajočih dveh tednih bodo predstavniki sindikata obiskali vse klube 1. SNL in preverili upoštevanje protokola s strani klubov in odziv svojih članov.

Na tej povezavi si lahko ogledate priporočila in zahteve, ki jih bodo nogometni klubi upoštevali pri izvajanju nogometnih aktivnosti v času priprav ter v pripravi in izvedbi varne organizacije tekem. 

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji