Novice

< nazaj

Messi oddal svojih najboljših enajst

Datum: 1.10.2012

S prešernim nasmeškom je Lionel Messi tudi uradno začel glasovanje za najboljšo enajsterico sveta FIFA FIFPro World XI 2012. Messi je oddal svojo glasovnico,  kot do sedaj že 370 nogometašev v Sloveniji. Slovenija je bila med prvimi državami na svetu, ki je začela z glasovanjem, katerega morajo opraviti le še trije klubi.

Sedaj je postalo že tradicionalno, da se uradno glasovanje prične z najboljšim igralcem preteklega leta. Tretje leto zapored se je zgodilo, da je ta čast pripadla Lionelu Messiju.

To leto je FIFPro razposlal 45.000 glasovnic po celem svetu, katere bodo profesionalni nogometaši izpolnili pod okriljem svojih matičnih sindikatov profesionalnih igralcev nogometa. Nogometaši iz Azije, Amerike, Afrike in Evrope bodo izbrali svoje moštvo s postavitvijo: vratar, štirje obrambni nogometaši, trije vezni igralci in trije napadalci.

Tudi letos je Lionel Messi med favoriti za nogometaša, ki bo zbral največ glasov.

FIFProju je Messi je za konec zaupal: “Nagrada mi ogromno pomeni, saj je to glasovanje, ki ga opravijo moji profesionalni kolegi. Izberejo tistega, katerega sami hočejo in prav ta bo zmagal, prav zato je ta nagrada še kako prestižna, "je zaključil Messi.

VIDEO

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji