Novice

< nazaj

Nogometne legende, na golf turnirju v Kijevu

Datum: 26.6.2012

Peter Schmeichel, Andrej Shevchenko in Michel Platini so bili le trije od kopice nogometnih legend, ki so se zbrale na zdaj že skoraj tradicionalnem golf turniju European Footbalers’ Golf Classic 2012 (FIFPro), ki se je letos zgodil v prestolnici države gostiteljici nogometnega EP, Ukrajini. Kijevski Golf klub je tako gostil prestižni turnir, organiziran s strani svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro in francoske športne agencije, Pass for Sport. Projekt je bil finančno podprt s strani presižner znamke Bentley.

32 bivših in tudi aktivnih nogometašev, danes nogometnih legend, je zastopalo kar 13 držav.

Gostitelja je predvsem razveselilo dejstvo, da so se turnirja udeležili tudi bivši svetovni in evropski nogometni prvaki, kot sta Michel Platini, predsednik UEFA in evropski prvak leta 1984 ter Christian Karembeu, svetovni prvak leta 1998, evropski prvak leta 2000 in ambasador turnirja European Golf Classic.

Turnirja v golfu sta se udeležila tudi »nemška« svetovna prvaka iz leta 1990, Stefan Reuter in Karl-Heinz Riedle, ter Giancarlo Antognoni, ki je osvojil svetovno prvesntvo z Italijo, leta 1982 v Španiji. Dansko so na golf turnirju zastopali trije evropski prvaki iz leta 1992, in sicer John Faxe Jensen, Henrik Larsen in Peter Schmeichel. Češko so zastopali štirje predstavniki ekipe, ki je leta 1996 izgubila v finalu evropskega prvenstva, proti Nemčiji. To so bili Ladislav Meier, Petr Kuba, Radek Bejbl in Karel Poborsky. Prestižnega golf turnirja so sem med omenjenimi udeležili tudi Teddy Sheringham, Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk, Marc Degryse, Les Ferdinand in Donato.

Kot zadnjega pa je potrebno omeniti Andreja Shevchenka, kapetana ukrajinske reprezentance na EURO 2012 in najboljšega nogometaša na svetu leta 2004 (prejemnika nagrade Ballon d’Or), ki je po »neuspehu« na nogometnem turnirju, upal na več uspeha pri igranju golfa. In prav to upanje je obrodilo sadove, saj je s prikazanimi igrami na igrišču zasenčil svoje nasprotnike in pobral kar dve lovoriki od petih, za katere so se potegovali bivši nogometaši.

Nagrade na turniju so si priigrali še Teddy Sheringham, Pontus Kåmark, Karel Poborsky in Ronald De Boer.

Tovrstni turnirji in neformalna druženja oziroma poslovna mreženja nogometnih legend so enkratna priložnost za promocijo države in razvoj nogometa. Vsekakor bi bil takšen turnir dobra priložnost in »osvežitev« tudi za slovenski nogometni prostor.

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji