Novice

< nazaj

S prvim krogom 1. SNL se je začela nova sezona ocenjevanja sodnikov in igralnih površin

Datum: 23.7.2014

Tudi letos se je s prvim krogom jesenskega dela prvenstva 1. SNL v sklopu projekta ocenjevanja zelenic in sodnikov začelo glasovanje, ki ga nogometaši opravijo po vsaki odigrani tekmi. 

SPINS je z namenom izboljšanja kvalitete igralnih površin po zgledu tujih sindikatov v sezoni 2011/2012 uvedel ocenjevanje zelenic, imenovano ”Najboljša zelenica sezone”. Sistem ocenjevanja zelenic je določen tako, da gostujoči nogometaši po vsaki odigrani tekmi posredujejo oceno med 1 (najslabša) in 5 (najboljša) in s tem nagradijo oziroma opozorijo vzdrževalce na dobro oziroma pomanjkljivo opravljeno delo. V lanski sezoni je naslov ”Najboljše zelenice sezone” pripadel zelenici stadiona Arena Petrol, kjer nastopa NK Celje.
 
Poleg omenjenega glasovanja pa je SPINS v sezoni 2012/2013 predstavil še en vsebinsko primerljiv projekt, in sicer glasovanje za “Sodnika sezone”. Namen glasovanja, ki poteka na enak način kot ”Najboljša zelenica sezone”, je dvig kakovostne ravni sojenja v prvi slovenski nogometni ligi in spodbuda sodnikom k še bolj zavzetemu in strokovno opravljenemu delu. Najvišjo skupno (povprečno) oceno je v lanski sezoni prejel naš najbolj uveljavljeni mednarodni sodnik Damir Skomina s svojo ekipo.
 
Ocene igralnih površin in sodnikov lahko po vsakem odigranem krogu 1. SNL spremljate na spodnjih povezavah:

- TRENUTNO STANJE NA ZELENICAH
- TRENUTNO STANJE SODNIKI

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji