Novice

< nazaj

Nogometašice in nogometaši začeli z glasovanjem za SPINS XI 2018

Datum: 25.4.2018
Nagrada za najboljšega nogometaša sezone je v svetu že dolgo ena od najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo soigralci in nasprotniki svojim stanovskim kolegom, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 
Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je prvič zgodil leta 2004, ko je bila prva uradna razglasitev izvedena, kar v okviru skupščine SPINS. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone SPINS XI, kar se je ohranilo vse do danes.
 
Letos smo priča že štirinajstemu izboru najboljših nogometašev sezone. V glasovanje za SPINS XI bodo v tekmovalni sezoni 2017/2018 tradicionalno vključeni vsi nogometaši prve slovenske nogometne lige, kot novost pa za najboljšo enajsterico in najboljšega igralca oziroma igralko glasujejo tudi nogometaši druge slovenske nogometne lige in nogometašice prve slovenske ženske nogomeltne lige. Nogometašem NK Domžale bodo tako v naslednjih tednih sledili kolegi iz ostalih klubov 1. SNL, 2. SNL in 1. SŽNL.

Najboljšim nogometašicam in nogometašem bodo nagrade podeljene v mesecu juniju.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji