Novice

< nazaj

Kdo bo v ekipi leta 2010?

Datum: 20.10.2010

Začelo se je zdaj že tradicionalno glasovanje (šesto po vrsti) za najboljšo enajsterico sveta FIFA XI. Več kot 55.000 profesionalnim nogometašem, članom FIFPro, so se ta teden pri glasovanju pridružili tudi člani SPINS. Svoje glasove bodo do konca oktobra dali vsi nogometaši prvoligaških in drugoligaških klubov iz Slovenije.

Glasovanje v vseh članicah FIFPro letos že drugič poteka v tesnem sodelovanju med svetovno zvezo nogometnih sindikatov FIFPro in svetovno nogometno zvezo FIFA. Slednja tudi na ta način priznava vlogo organizacije FIFPro v nogometu, kar posledično pomeni, da priznava in podpira delovanje SPINS, ki je že peto leto polnopravni član FIFPro. Zanimivo je, da se je prejšnje leto le s pomočjo FIFPro, prvič v zgodovini na enem mestu zbralo enajst najboljših nogometašev na svetu v tistem koledarskem letu. Podelitev najboljšim enajstim nogometašem sveta, bo potekala na FIFA - FIFPro Gala večeru v Zürichu, in sicer 10. januarja 2011.

Na podoben način poskuša vsako leto SPINS ovekovečiti tudi dobre igre slovenskih nogometašev ter jim priznanja podeliti na prireditvi, ki je dostojna ugleda, ki ga v Sloveniji uživa slovenska reprezentanca in slovenski nogomet. Pri tem se na naše veliko presenečenje soočamo z velikim nerazumevanjem, tako s strani klubov, kot s strani Nogometne zveze Slovenije, čeprav gre lahko ob primerni pripravi celo za najbolj medijsko odmevno promocijo slovenskega nogometa, če seveda odmislimo uvrstitve na velika tekmovanja. Upajmo, da nam bo letos, vsem težavam s krovno nogometno organizacijo navkljub, vseeno uspelo vsaj podeliti pokale SPINS XI.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji