Novice

< nazaj

Eric Abidal prvič po presaditvi jeter na igrišču

Datum: 21.3.2013
Nogometašu Barcelone Ericu Abidalu, so morali po neuspešni odstranitvi tumorja, v aprilu 2012 presaditi jetra. Enajst mesecev po operaciji in uspešni rehabilitaciji je le ta lahko spet zaigral na tekmi. Zdravniška ekipa je že pred mesecem prižgala zeleno luč za njegovo vrnitev na igrišča, a je doslej le treniral.
 
Tekmovalno vrnitev je Eric Abidal opravil na prijateljski tekmi Barcelonine B ekipe s francoskim drugoligašem Istresom. Njegov zdravnik, ni hotel razkriti uradne vrnitve v prvo ekipo Barcelone, dejal pa je, da se Eric počuti dobro in da je le vprašanje časa, kdaj bo pripravljen za najvišji nivo tekmovanj.

Naj spomnimo, da je SPINS v letu 2012 izvedel veliko humanitarno - ozaveščevalno akcijo "Podaj naprej!", kjer je v sodelovanju s Slovenskim društvom Transplant in Zavodom RS Slovenija - transplant, s pomočjo nogometašev, junakov v lokalnih sredinah, ozaveščal zainteresirano javnost k bolj pozitivnemu sprejemanju področja transplantiranja človeških organov, v slovenski družbi.

V letošnjem letu je SPINS obudil aktivnosti in z nogometaši NK Olimpija Ljubljana ter NK Domžale obiskal Pediatrično kliniko UKC Ljubljana, kjer so omenjeni športniki z razdeljevanjem nogometnih žog, razveselili in polepšali dan marsikateremu otroku.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
  19.12.2016

  Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

  V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

 • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
  4.8.2015

  Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

  Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

 • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
  22.10.2014

  Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

  Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  15.10.2014

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

 • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
  10.10.2014

  Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

  V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji