Novice

< nazaj

FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

Datum: 16.1.2020
Globalni svet igralcev (GPC) bo okrepil kredibilnost organizacije FIFPRO in njenih 65 pridruženih članic, ki ščitijo interese igralcev po vsem svetu in varovanje njihovih pravic. Medtem ko so sindikati profesionalnih nogometašev ključni dejavnik skupnega glasu le teh, dodajanje takšnega organa krepi zmogljivosti FIFPRO za reševanje čezmejnih vprašanj, ki so posledica negativnega vpliva globalizacije na nogomet.
 
GPC bo aktivnim igralcem omogočil, da komentirajo, razpravljajo in vplivajo na globalne predpise, trende in strateški razvoj nogometa po vsem svetu. Prav tako bo članom sveta omogočil, da med drugim zunaj igrišča vodijo pobude, povezane z zdravjem in osebnim razvojem igralcev. 
 
GPC kot sestavni del združenja FIFPRO, bo neprestano sodeloval pri ključnih temah in pobudah. "Skupaj s temi igralci bomo poudarili glas nogometašev po vsem svetu. Ker se profesionalni nogomet hitro razvija po vsem svetu, je ta novi kanal pomembnejši kot kdaj koli prej, "je dejal novi generalni sekretar FIFPRO Jonas Baer-Hoffman. "Navdušeni smo nad zagnanostjo in voljo nogometašev, da bi postali del Globalnega sveta igralcev. Veselimo se, da bomo tej skupini igralcev nudili pogoje za izmenjavo in uporabo njihovih izkušenj s široko paleto ključnih vprašanj, ki vplivajo tako nanje kot na kolege strokovnjake."
 
Člani GPC
 
- Giorgio Chiellini, Juventus in Italija
- Gabriela Garton, Urkiza UAI in Argentina
- Eiji Kawashima, Strasbourg in Japonska
- Elise Kellond-Knight, Washington Spirit in Avstralija
- Vincent Kompany, Anderlecht in Belgija
- Saki Kumagai, Olympique Lyonnais in Japonska
- Kim Little, Arsenal in Škotska
- Andre Onana, Ajax in Kamerun
- Daniela Pardo, Santiago Morning in Čile
- Rui Patricio, Wolverhampton Wanderers in Portugalska
- Neven Subotić, Union Berlin in Srbija
- Nicolas Tagliafico, Ajax in Argentina
- Jodie Taylor, Reign FC in Anglija
- Kevin Trapp, Eintracht Frankfurt in Nemčija

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji