Novice

< nazaj

Skupščina evropske divizije FIFPro v Atenah

Datum: 27.1.2015
Evropska divizija FIFPro je ena od štirih geografskih divizij Svetovnega združenja profesionalnih nogometašev. Največja v smislu števila članov in tudi za Slovenijo najbolj pomembna, saj se prav na teh srečanjih obravnava vprašanja in vsebine, ki so ključnega pomena za razvoj nogometa v Sloveniji in pravice nogometašev, ki nastopajo pri nas. Poleg omenjene divizije pa obstajajo tudi FIFPro Amerika, FIFPro Afrika in FIFPro Azija / Oceanija.
 
Naj ponovno omenimo, da ima organizacija FIFPro, ki je bila ustanovljena 15. decembra 1965, trenutno 58 držav članic po vsem svetu, z dvema državama kandidatkama in 5 opazovalci. Člani evropske divizije FIFPro so: Anglija, Avstrija, Belgija, Bolgarija, Francija, Danska, Švica, Grčija, Irska, Španija, Italija, Hrvaška, Ciper, Malta, Črna Gora, Norveška, Nizozemska, Madžarska, Ukrajina, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, Srbija, Škotska, Slovenija, Švedska, Češka in Finska.
 
Teme tokratnega srečanja v Grčiji bodo izredno zanimive in aktualne. Vsebinsko bogat dvodnevni program bo obsegal predstavitev sistema preverjanja aktivnosti in realizacije projektov MDAS, ki so ga razvili prav s tem namenom pri FIFPro; pa spremembe v transfernem sistemu za profesionalne nogometaše (lastništvo tretjih oseb; pogajanja z ECA/EPFL; poročilo delovnih skupin FIFA; itn.). Drugi dan konference bo posvečen socialnemu dialogu na področju športa, kjer si bodo v obliki delavnic prisotni izmenjali dobre prakse in aktualna stanja v posameznih državah; pa prirejanju rezultatov nogometnih tekem; mentalnemu zdravju profesionalnih nogometašev v Evropi in novim smernicam v izobraževanju športnikov.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji