Novice

< nazaj

Resničnost v športu, nepredstavljivo v poslovnem svetu

Datum: 23.5.2016
Dobrodošli v našem svetu in razmerah, ki so za zaposlene delavce v Sloveniji in drugod, popolnoma nepredstavljive. Ker pravni argumenti ne zaležejo več, se bomo borili tudi z video posnetki. Naj slovenska javnost ve, kar vam športne zveze in mediji zamolčijo vsak slehrni dan. 

Kako bi počutili vi, če bi se to dogajalo vam na vašem delovnem mestu?

Športni klubi v Sloveniji imajo pogodbe s športniki s statusom s.p., ki so civilno-pravne narave in kjer športnike prisiljujejo v lažno samozaposlene statuse v prekernih, socialno ogroženih razmerjih. Pri tem v pogodbe zapisujejo enostranske opcije, kjer po svoji subjektivni presoji ocenjujejo napredek športnika ter mu posledično nižajo prejemke po pogodbi ali mu jo enostransko prekinejo, brez da bi zato kakor koli odgovarjali. Vse poteka pod budnim očesom zvez, ki so s svojim sistemom pravil v celoti odgovorni za trpinčenje naših članov.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate omenjene video posnetke:
- Športna pogodba v Sloveniji
- Slačilnica - fizično nasilje na delovnem mestu
- Prestop ali sužnjelastništvo nad športniki v Sloveniji

Ostale novice

Sorodne novice

 • SPINS izraža podporo Sindikatu novinarjev Slovenije
  21.11.2022

  SPINS izraža podporo Sindikatu novinarjev Slovenije

  Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije izraža podporo noveli Zakona o Radioteleviziji Slovenija in posledično k prizadevanjem Sindikata novinarjev Slovenije.

 • Sindikat SPINS izvršnemu odboru NZS predstavil svoje pobude
  11.11.2022

  Sindikat SPINS izvršnemu odboru NZS predstavil svoje pobude

  Na Brdu pri Kranju se je včeraj sestal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, na katerega so bili prvič uradno povabljeni tudi predstavniki sindikata SPINS.

 • Montevideo gostil generalno skupščino FIFPRO 2022
  30.10.2022

  Montevideo gostil generalno skupščino FIFPRO 2022

  Tridnevni dogodek v Urugvaju je dal sindikatom priložnost za oblikovanje strategije in akcijskih načrtov FIFPRO za obdobje 2022/2025. Potekale so plodne delavnice o organiziranju, trženju, diskriminaciji ter enakosti, raznolikosti in vključenosti.

 • Sindikat SPINS začel z izobraževanjem mladih nogometašev
  20.10.2022

  Sindikat SPINS začel z izobraževanjem mladih nogometašev

  Včeraj je sindikat SPINS opravil prvega izmed mnogih načrtovanih izobraževalnih srečanj pri akademijah mladih nogometašev, v klubih 1. SNL. Predstavnika sindikata sta obiskala mladince (U- 19) NK Domžale.

 • SPINS z nogometaši in trenerji 1. SNL
  14.10.2022

  SPINS z nogometaši in trenerji 1. SNL

  V preteklih dveh tednih, so predstavniki sindikata SPINS obiskali sedem klubov prve slovenske nogometne lige. Sestanek z nogometaši NK Olimpija Ljubljana, FC Koper in NK Domžale pričakujemo v kratkem.

Sponzorji