Novice

< nazaj

Primer Tineta Kravanje končno dobil epilog

Datum: 20.5.2016
Primer Tineta Kravanje iz leta 2012, ki je v času spora nastopal za ND Gorica, je pred kratkim dobil pozitiven epilog na sodišču, nogometaš pa s poravnavo s klubom primerno odškodnino zaradi neupravičene prekinitve pogodbe s strani ND Gorica.
 
Naj spomnimo, da je klub z nogometašem enostransko prekinil pogodbo zaradi subjektivne ocene kluba, da nogometaš preprosto ni dovolj kvaliteten za prvo moštvo ND Gorica, kar seveda sploh ni pomembno, pa tudi sicer se je med sojenjem izkazalo, da je imel trener o igralcu dobro mnenje. Iz navedenega razloga je sindikat SPINS sprožil spor pri Komisiji za status, sestavljeni tudi iz predstavnikov SPINS-a, ki je presodila v nogometaševo korist in mu prisodila odškodnino. Po pritožbi kluba je Pritožbena komisija, v celoti sestavljena iz predstavnikov klubov, seveda odločila v njegovo škodo, Izvršni odbor NZS pa ni hotel intervenirati v očitno protipravni zadevi.

Če bi navedena praksa obveljala, bi lahko slovenski nogometni klubi, samovoljno in na podlagi subjektivnih ter vnaprej neopredeljenih kriterijev, upravičeno enostransko prekinili vsako profesionalno pogodbo, ki jo imajo za določen čas sklenjeno z nogometašem. Kravanja je iz navedenih razlogov ter ob pomoči SPINS, zoper ND Gorica sprožil postopek na rednem sodišču, ki je po skoraj treh letih v celoti odločilo v njegovo prid in mu prisodilo 16.000 € odškodnine. 
 
Danes je Tine Kravanja redno zaposlen, amatersko pa nastopa tudi za prvoligaško ekipo v malem nogometu KMN Oplast Kobarid. ”Po zapletu v ND Gorica sem poskušal poiskati nov klub v 1. SNL, a so mi takrat vsi obrnili hrbet. Ne vem ali je bilo to povezano z mojim primerom, a vsekakor nisem bil v prijetni situaciji. S tem razlogom sem se dogovoril za nastopanje v takratni 3. SNL, z NK Tolmin, s katerim smo si priigrali napredovanje v 2. SNL. Po treh sezonah v Tolminu sem se odločil, da se preizkusim tudi v malem nogometu in zaigral za trenutno vodilni klub prve slovenske futsal lige, KMN Kobarid. Resnično nikomur ne želim, da doživi to kar se je zgodilo meni. Takšen primer lahko pomeni tudi najslabše, to je konec kariere za mladega športnika. Zahvalil bi se tudi sindikatu SPINS, ki mi je od samega začetka stal ob strani in na pomagal na poti k doseženi pravici,” je za konec dodal Tine Kravanja.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji