Novice

< nazaj

FIFPro, FIFA in INTERPOL v skupni kampanji proti prirejanju rezultatov nogometnih tekem

Datum: 5.11.2014
Na kongresu Svetovnega združenja nogometni sindikatov FIFPro, ki se je zaključil pred nekaj dnevi v Tokiu na Japonskem, je bila uradno predstavljena skupna kampanja FIFPro, svetovne nogometne zveze (FIFA) in mednarodne organizacije kriminalistične policije (INTERPOL), v boju proti pojavnosti enega najbolj perečih problemov sodobnega nogometa, prirejanja rezultatov v nogometu. Glavni namen kampanje je dvig ozaveščenosti o nevarnostih, ki jih prinašajo tovrstne aktivnosti in zagotavljanju tako imenovanih vzornikov, ki bi širili informacije in izobraževali predvsem mlade nogometaše – v smislu prepoznati, se upreti in prijaviti vsako sumljivo dejavnosti, ki jo zaznajo.
 
Z namenom primerne predstavitve začetka te mednarodne kampanje je INTERPOL pripravil kratek video (na DVD mediju), ki vsebuje tiste glavne informacije potrebne za ozaveščenost nogometašev. Generalni sekretar FIFPro, Theo Van Seggelen je dejal, da sta FIFA in INTERPOL že v preteklosti pokazala veliko volje za skupen boj prosti prirejanju rezultatov športnih tekmovanj. Prav tako je mnenja, da bo novi DVD dodal še malenkost večji zagon in možnost informiranja pri mednarodni kampanji.
 
Prav tako ni skrival zadovoljiva generalni sekretar FIFA, Jérôme Valcke. “S sporočilom, potrebujemo pomoč nogometašev, s čimer jim bomo to pomoč, z vso podporo, vrnili, se obračamo na tvorce nogometne igre z namenom transparentnosti in zaščite nogometa,” je dodal Valcke.
 
Na videu sodelujejo najbolj znana imena svetovnega nogometa, kot so Frank Lampard, Branislav Ivanović, Sone Aluko, Kolo Touré in dva nogometaša, ki sta že bila žrtvi prirejanja rezultatov nogometnih tekem. Vsebina naj bi služila kot podpora in podlaga za razvoj novih programov oziroma nadgradnjo že obstoječih aktivnosti, ki se odvijajo v posameznih državah. Ciljne skupina, na katero se osredotoča  naj ne bi bili le nogometaši, temveč vsi deležniki nogometne igre - trenerji, sodniki, klubski uradniki in nenazadnje predstavniki nacionalnih nogometnih zvez.

Video vsebino DVD-ja, ki ga omenjamo, si lahko ogledate na tej povezavi.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji