Novice

< nazaj

Cristiano Ronaldo otvoril glasovanje FIFA FIFPro World XI

Datum: 1.10.2014
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa v Španiji (AFE), je po tradiciji prvo glasovnico dal prav aktualnemu dobitniku nagrade za najboljšega nogometaša Cristianu Ronaldu. Sledili so mu klubski kolegi, prav tako pa več kot dvajset tisoč profesionalnih nogometašev po vsem svetu. Vsi skupaj bodo namreč izbrali enajst najboljših nogometašev, ki si po njihovem mnenju zaslužijo mesto v World XI.
 
Nogometaši bodo v okviru glasovanja določili po enega vratarja, 4 obrambne igralce, 3 zvezne igralce in 3 napadalce, ki bodo tvorili najboljših enajst v letu 2014.
 Razglasitev FIFPro WORLD XI 2014 bo, v sodelovanju s FIFA, potekala v mesecu januarju 2015. Kakšen mesec pred tem bo FIFPro sporočil imena 55 nogometašev, ki so prejeli največ glasov in se uvrstili na ožji seznam favoritov za uvrstitev med prestižno in po mnenju nogometašev najbolj kvalitetno enajsterico sveta za leto 2014.
 
Naj ponovimo, da so v glasovanje, že deveto sezono zapored, vključeni nogometaši 1. SNL, med katerimi so tudi igralci NK Maribor, edinega slovenskega predstavnika v elitni ligi prvakov.

Tukaj si lahko ogledate tudi VIDEO utrinke glasovanja zvezdniške zasedbe Real Madrid CF.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji