Novice

< nazaj

Tokio gosti generalno skupščino FIFPro 2014

Datum: 28.10.2014
Glavno mesto Japonske, Tokio, gosti generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov, FIFPRo, katere sta se udeležila tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS in član upravnega odbora FIFPro, Dejan Stefanović ter Marko Levovnik.
 
Na redni letni skupščini organizacije FIFPro, ki je nasledila lansko srečanje v Ljubljani, je udeleženih več kot 60 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Skupščina se je, kot je v navadi, začela s pozdravnimi besedami predsednika FIFPro, Philippa Piata, podpredsednika Japonske nogometne zveze (JFA), Koza Tashima in generalnega sekretarja Japonskega sindikata profesionalnih nogometašev JPFA, Junichija Takana. Sledil je tradicionalni uradni sprejem novih držav članic FIFPro in objava držav kandidatk za članstvo.
 
Predstavniki sindikatov bodo v naslednjih dneh obravnavali nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik, povezanih s profesionalnim nogometom oziroma pravicami nogometašev. Prvi dan srečanja je posvečen predvsem internim vsebinam organizacije FIFPro, medtem ko se bodo v naslednjih dneh zvrstila mnoga predavanja na temo prirejanja rezultatov športnih tekmovanj, kjer bo eno glavnih vlog odigral bivši korejski reprezentant Choi Sung-Kuk, ki je zaradi sodelovanja pri prirejanju rezultatov dobil doživljenjsko prepoved igranja nogometa. Podpredsednik FIFPRo, Brendan Scwab bo predstavil nov sistem interne kontrole MDAS, s katerim želi FIFPro spodbuditi svoje člane k še bolj zavzetemu in transparentnemu delu. Prav tako bodo več kot 150 gostom kongresa predstavljene spremembe v transfernem sistemu, boj proti nezaželenemu lastništvu tretjih oseb, pa potek izbire najboljših nogometašev sveta World XI in nenazadnje novosti na področju ženskega nogometa.
 
Kongres v Tokiu, po besedah predstavnikov FIFPro, poteka v vsebinsko pomembnem obdobju, ko govorimo o boju za pravice profesionalnih nogometašev. Organizacija, ki trenutno predstavlja že več kot 65 tisoč profesionalnih nogometašev, se veseli novih izzivov in prav tako začenja odštevanje do 50 obletnice obstoja, ki jo bo z nekajdnevnim programom, oznanila naslednje leto v Amsterdamu.
 
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji