Novice

< nazaj

FIFA FIFPro World XI 2014: pet kandidatov za najboljšega vratarja

Datum: 25.11.2014
Profesionalni nogometaši s celega sveta so v okviru glasovanja FIFA FIFPro World XI 2014 izbrali kandidate za najboljšo enajsterico in najboljšega nogometaša v letu 2014. Kot smo že pisali so tako kot vsako leto, tudi letos pri glasovanju sodelovali nogometaši 1. in 2. SNL.

Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro bo s postopnimi objavami kandidatov za najboljše nogometaše sveta stopnjeval vzdušje pred prestižno prireditvijo FIFA Ballon D'Or, ki bo v začetku leta 2015 v Zurichu. V prihajajočih dneh bodo tako objavljeni še kandidati za najboljše obrambne igralce, vezne igralce in napadalce v letu 2014. Skupaj 55 kandidatov.

KANDIDATI ZA NAJBOLJŠEGA VRATARJA V LETU 2014 SO:
  • - Claudio Bravo (Čile, FC Barcelona)
    - Gianluigi Buffon (Italija, Juventus)
    - Iker Casillas (Španija, Real Madrid)
    - Thibaut Courtois (Belgija, Chelsea)
    - Manuel Neuer (Nemčija, FC Bayern Munich)

Poleg lanskega zmagovalca Manuela Neuerja, sta se na lestvico kandidatov za najboljšega vratarja v letu 2014 uvrstila tudi dva novinca, Claudio Bravo in Thibaut Courtois. Kot zanimivost naj povemo, da je Gianluigi Buffon edini izmed vratarjev, ki se je pojavil prav na vseh desetih listah kandidatov do sedaj (od leta 2005, ko poteka glasovanje za FIFA FIFPro World XI). Vratarji, ki so se uvrstili na lestvico petih najboljših v letu 2014, prihajajo iz istih klubov kot v letu 2013: FC Barcelona, FC Bayern Munich, Chelsea, Juventus in Real Madrid.

Tukaj si lahko ogledate VIDEO.


 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji