Novice

< nazaj

Garethu Balu letos dvojna krona v Angliji

Datum: 29.4.2013
Angleški nogometni sindikat PFA je razglasil rezultate tekmovanja Najboljši nogometaš leta 2012. Garth Bale je od stanovskih kolegov prejel kar dvojno potrditev – postal je Najboljši nogometaš leta 2012 in Najboljši mladi nogometaš leta 2012. 23-letni Valižan, ki je k Tottenhamu iz Southamptona prestopil leta 2007, je šele tretji nogometaš v zgodovini podeljevanja te prestižne nagrade, ki je v isti sezoni osvojil oba laskava naslova.

”Odlično je zmagati, navdušen sem. To je izjemna čast,” je bil navdušen Bale in dodal, da mu potrditev drugih nogometašev pomeni ogromno. Bale je sicer eden najpomembnejših igralcev pri Tottenhamu, ki trenutno v Premier Ligi zaseda tretje mesto, za klub pa je nepogrešljiv ne samo pri ustvarjanju priložnosti, temveč je v letošnji sezoni v Premier ligi dosegel že 19 zadetkov.

Bale se ob prejemu nagrade ni pozabil zahvaliti niti soigralcem: ”Letos so bili fantastični, prav tako pa tudi naš trener Andre Villas-Boas. Brez njih mi ne bi uspelo,” je zaključil. Mladega nogometaša je pohvalil tudi predsednik angleškega sindikata, Gordon Taylor: ”Gareth ima izjemno sezono. Na valižanski nogomet ima podoben vpliv, kot ga je imel Ryan Giggs.”

Naslov Najboljšega igralca leta je sicer osvojil tudi po sezoni 2010/2011. Letos je premagal zveneča imena, kot so Robin van Persie (Manchester United), lanski zmagovalec, Luis Suarez (Liverpool), Michael Carrick (Manchester United), Eden Hazard in Juan Mata (oba Chelsea).

V najboljšo enajsterico leta 2012 sodijo še David De Gea (Manchester United), Pablo Zabaleta (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Rio Ferdinand (Manchester United), Leighton Baines (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Juan Mata (Chelsea), Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Luis Suarez (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea) in Robin van Persie (Manchester United).
 

Ob tej priložnosti spomnimo tudi na Nogometno Galo SPINS XI 2013, ki bo potekala 20. 5. 2013 v Grand Hotelu Union. Nagrado za najboljšega nogometaša, ki je v svetu ena najbolj cenjenih lovorik, bodo svojemu stanovskemu kolegu podelili tudi slovenski nogometaši.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji