Novice

< nazaj

Nogometna Gala SPINS XI 2013

Datum: 18.4.2013
V ponedeljek, 20. maja ob 20.00 uri, bo v veliki dvorani GH Union v Ljubljani Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) na svoji tradicionalni prireditvi podelil nagrade najboljšim nogometašem v sezoni 2012/2013. Nagrada za najboljšega nogometaša po izboru stanovskih kolegov je v svetu ena najbolj cenjenih lovorik, saj to priznanje podeljujejo soigralci in nasprotniki, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 
Prireditev Nogometna Gala SPINS XI 2013, ki jo bo vodil komik, glasbenik in voditelj Tilen Artač, SPINS organizira že od leta 2004, tudi tokrat pa bo v prvi vrsti namenjena podelitvi nagrad najboljšim nogometašem v sezoni 2012/2013: razglasili bodo najboljšega vratarja, branilca, zveznega igralca in napadalca ter objavili najboljšo enajsterico sezone; izbrali najboljšega nogometaša sezone v Sloveniji, najboljšega mladega nogometaša in trenerja 1. SNL ter objavili tudi rezultate glasovanj za najboljšega sodnika sezone in najbolj urejeno igralno površino, za katere po vsakem odigranem krogu 1. SNL glasujejo nogometaši.
 
SPINS je v letu 2013 pozitivno okrepil sodelovanje z Nogometno zvezo Slovenije, na kar kaže tudi pred kratkim ustanovljena neodvisna arbitraža na področju nogometa, ki je prva športna arbitraža v Sloveniji in Vzhodni Evropi. SPINS je poleg izobraževanja na daljavo na mednarodni ravni, kjer je trenutno vključenih 16 športnikov študentov, leta 2013 izvedel tudi nekaj družbeno odgovornih in humanitarnih projektov, izmed katerih bosta na letošnji prireditvi bežno izpostavljena le dva, in sicer projekta "Podaj naprej" in "Nogometaši na tvoji strani", medtem ko bo več pozornosti posvečeno skrbi za športnikovo drugo življenjsko obdobje oziroma obdobje po končani športni karieri (izobraževanje na daljavo, karierno svetovanje/usmerjanje, program celovitega razvoja športnika, itn.). Več o široki paleti projektov, ki jih izvaja SPINS, si lahko preberete tukaj.
 
Pred prireditvijo bo 20. 5. 2013 organizirana tudi skupščina sindikata SPINS.
 

Ostale novice

Sorodne novice

 • XIII. skupščina SPINS
  18.11.2020

  XIII. skupščina SPINS

  V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izredna skupščina Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro
  20.6.2019

  Izredna skupščina Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro

  Na izredni generalni skupščini organizacije FIFPro je prisotnih 65 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Povod za sklic izredne skupščine so aktualne interne vsebine, o katerih mora odločati skupščina organizac

Sponzorji