Novice

< nazaj

Akcija Podaj naprej!, tokrat med otroki na Pediatrični kliniki

Datum: 21.1.2013
Po izjemno pozitivnih odzivih in uspešno izvedenih aktivnostih v okviru humanitarno-ozaveščevalne akcije "Podaj naprej!", ki se je zgodila v letu 2012, se je Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) odločil, da skupaj s partnerji »oživi« projektne aktivnosti in s svojimi člani, nogometaši NK Olimpija Ljubljana in NK Domžale, obišče Pediatrično kliniko UKC Ljubljana ter simbolično obdari otroke, ki se zdravijo v omenjeni instituciji.
 
SPINS-u je tokrat v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana uspelo organizirati prisrčen obisk Pediatrične klinike, kjer se je z uvodnimi nagovori strokovnega direktorja prof. dr. Rajka Kende in predsednika SPINS Dejana Stefanovića ustvarilo prijetno vzdušje v katerem so najbolj uživali otroci, saj so bili oni tisti, ki so iz rok nogometašev prejeli žoge, s katerimi si bodo krajšali dneve v bolnišnici in polepšali marsikateri dan izven bolnišnice. In prav simbolična predaja omenjenih žog nosi v sebi globlji pomen akcije, katere namen tudi tokrat ostaja nespremenjen.
 
Prof. dr. Rajko Kenda se je v svojem govoru spomnil športnega dogodka, ko je hrvaški nogometni reprezentant Ivan Klasnić, sicer dvakratni transplantiranec ledvic, v četrt-finalu evropskega nogometnega prvenstva Euro 2008, dosegel pomemben zadetek proti reprezentanci Turčije, ki pa na žalost ni zadostoval za napredovanje njegove ekipe. Tako je Klasnić postal sploh prvi nogometaš, ki je nastopil na velikem mednarodnem tekmovanju, po presaditvi človeškega organa. Direktor Pediatrične klinike, ni skrival navdušenja ob obisku nogometašev, se vsem skupaj lepo zahvalil in dobrodušno pozval prisotne, k še bolj pogostemu izvajanju tovrstnih aktivnosti.
 
Predsednik SPINS, Dejan Stefanović je ob zahvali gostitelju, Pediatrični kliniki in partnerjem v projektu omenil, da je to le ena od družbeno koristnih in humanitarno ozaveščevalnih aktivnosti, ki jih trenutno izvaja SPINS. "Današnji obisk nogometašev je v prvi vrsti namenjen otrokom, ki se zdravijo v bolnišnici, po drugi strani pa si želimo prenesti sporočilo kampanje, katere prvotni namen je (bil) ozaveščanje javnosti in destigmatizacija transplantacijske dejavnosti v Sloveniji ter hkrati povečanje, zaskrbljujoče majhnega, števila registriranih donorjev človeških organov v Sloveniji," je dejal Stefanović.
 
Odziv otrok in strokovnega osebja po obisku nogometašev v Pediatrični kliniki je bil izjemno pozitiven. Prav tako pa veselja niso skrivali nogometaši, ki so ob pogledu na otroške nasmeške in dobro voljo, ki so jo prinesli s svojim obiskom, nemalokrat ostali brez besed. »Občutka, ko razveseliš otroka in mu polepšaš dan v bolnišnici, se ne da opisati z besedami. Vsekakor neprecenljiva in enkratna izkušnja, ki bi jo moral izkusiti vsak posameznik,« je ob zaključku obiska dejal Jaka Ihbeisheh, nogometaš NK Domžale.

Tukaj si lahko ogledate kratka video posnetka NK Domžale in NK Olimpija Ljubljana.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
  19.12.2016

  Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

  V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

 • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
  4.8.2015

  Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

  Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

 • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
  22.10.2014

  Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

  Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  15.10.2014

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

 • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
  10.10.2014

  Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

  V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji