Novice

< nazaj

Messi kot prvi oddal svojo enajsterico

Datum: 25.9.2011

S tem, sedaj že tradicionalnim, dejanjem, ki je prihranjeno najboljšemu nogometašu preteklega leta po izboru FIFA, je Lionel Messi že drugič zapored naznanil začetek glasovanja večine profesionalnih nogometašev po celem svetu. Messi je bil zadnjih nekaj let tudi stalni član najboljše enajsterice FIFPRO.


Popularni “Bolha” je v trening centru Juan Gamper v Barceloni, kjer je bilo glasovanje odprto, med drugim dejal, da je zanj izredno pomembno dejstvo, da najboljšo enajsterico izberejo prav nasprotniki na igrišču in kolegi v slačilnici, saj le ti najbolj vedo, koliko truda in odrekanj je potrebno za vrhunske igre. Izpostavil je tudi pomebno vlogo FIFPro in nacionalnih sindikatov pri glasovanju, saj le ti omogočajo tako veliko število glasov.

FIFPro je prejšnji teden razposlal več kot 45.000 glasovnic profesionalnim nogometašem vsega sveta: od Avstralije do Južne Afrike, od Finske do Kostarike ter Rusije do Argentine. Tako kot Messi, bodo nogometaši določili po enega vratarja, 4 obrambne igralce, 3 zvezne igralce in 3 napadalce, ki bodo tvorili najboljših enajst v letu 2011.
Razglasitev FIFPro WORLD XI 2011 bo, v sodelovanju s FIFA, potekala 9. Januarja 2012 v Ženevi. Pred tem bo FIFPro sporočil imena 55 nogometašev, ki so prejeli največ glasov in se uvrstili na ožji seznam favoritev za uvrstitev med prestižno in najboj merodajno enajsterico sveta za leto 2011.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji