Novice

< nazaj

Novi predsednik NZS se pogovarja s SPINS

Datum: 6.3.2009

Novi predsednik NZS Ivan Simič je držal besedo ter se že nekaj dni po izvolitvi, v prostorih NZS na Čerinovi, sestal s predsednikom SPINS.

Pogovor je potekal v prijateljskem ozračju, novi predsednik največje športne zveze v Sloveniji pa je z razumevanjem, ki ga lahko premore samo nekdo, ki ima vpogled v dejansko stanje v slovenskem nogometu, poslušal in podprl kopico predlogov, ki naj bi NZS približali najuspešnejšim in najštevilčnejšim nogometnim zvezam v EU.

Vodstvo SPINS je namreč že od svoje ustanovitve naprej vseskozi prepričano, da je razvoj slovenskega nogometa v soodvisnosti z zaščito osnovnih pravic nogometašev, zaradi česar po zagotovilih predsednika Simiča v najkrajšem možnem času lahko pričakujemo uvedbo enotne neodvisne arbitraže, uskladitev Pravilnika o statusu in registraciji igralcev NZS s pravilnikom FIFA, Garancijski sklad 1. in 2. SNL in enotno pogodbo za vse profesionalne igralce, če omenimo le najpomembnejše zahteve sindikata.

Dogovorjen je bil še, v preteklosti večkrat sporen, sestanek s člani slovenske A reprezentance pred naslednjo kvalifikacijsko tekmo, zaradi česar je bila pred nekaj meseci vložena kazenska ovadba zoper generalnega sekretarja NZS, predstavniki SPINS pa se bodo skupaj z reprezentanti odpravili tudi na tekmo v Belfast.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji