Novice

< nazaj

Sestanek z ministrom za zdravje Bručanom

Datum: 9.5.2007

Na pobudo ministra za zdravje Andreja Bručana, sta se predstavnika Sindikata športnikov Slovenije Dejan Stefanović in Andrej Pohar, skupaj s predstavniki OKS, v prostorih Ministrstva za zdravje sestala z ministrom in njegovimi najožjimi sodelavci.

Srečanje je bila posledica dopisa, ki ga je sindikat posredoval ministru in vladi o pereči problematiki zdravstvenega varstva športnikov ter dolgih čakalnih vrstah na zdravstvene storitve, ki za športnike zaradi nadaljevanja njihove kratke športne kariere po mnenju sindikata niso sprejemljive.

Minister, ki je bil iz svoje zdravniške prakse z obravnavano problematiko že seznanjen, je z zanimanjem poslušal predloge, ki jih je podalo vodstvo sindikata ter menil, da je potrebno zdravstveno varstvo športnikov sistemsko rešiti na način, ki ne bo posegal v redni sistem zdravstva. Kot rešitev se je ponudila možnost, da se nadstandardno zavarovanje, ki je preko OKS že na voljo kategoriziranim športnikom, omogoči za vse poklicne športnike.

Minister je tudi pokazal naklonjenost predlogu, da država krije stroške za preventivne zdravstvene preglede vseh registriranih športnikov, ki sedaj bremenijo starše športnikov in športna društva. Obe strani sta se strinjali, da OKS s sodelovanjem sindikata do naslednjega srečanja pripravi celovite rešitve in predloge za hitro obravnavo poškodb športnikov, ki bi jih bilo mogoče čim hitreje uresničiti in implementirati v obstoječi sistem zdravstva v Sloveniji.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji