Novice

< nazaj

Glasovanje FIFPro World XI 2011 se bliža koncu

Datum: 11.11.2011

Samo še tri tedne nas loči do razkritja ožjega seznama 55 najboljših nogometašev po izboru FIFPro FIFA World XI.

Portugalski zvezdniki so pred dodatnimi kvalifikacijami, ki jih čakajo v tem in prihajajočem tednu z reprezentanco Bosne in Hercegovine, oddali svoje glasove. Vseh 23 portugalskih reprezentantov, med drugim Nani (Manchester United), Pepe (Real Madrid), Hugo Almeida (Bešiktaš), Rolando (FC Porto) in Ruben Amorim (Benfica), so brez pomisleka in z velikim veseljem napisali najboljših enajst nogometašev na svetu. Med njimi pa je prav s posebnim ponosom glasovnico izpolnjeval Cristiano Ronaldo.

Naj spomnimo, kapetan portugalske reprezentance, Cristiano Ronaldo je bil v zadnjih štirih letih (2007, 2008, 2009, 2010) vsakič izbran v najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World XI. Leta 2008 pa je prejel naslov FIFPro Player of the Year.

Ronaldo, ki je ponovno velik favorit za laskavi naslov, je med izpolnjevanjem glasovnice v smehu izjavil: » Upam, da mi bo letos ponovno uspelo ...« in v resnejšem tonu dodal: » Menim, da je največja čast za nogometaša ta, da dobi tako spoštovanje s strani svojih stanovskih kolegov. Samo nogometaši vemo, koliko truda in odrekanja je potrebno, da igraš profesionalni nogomet. Zato uživam, ko sodelujem pri tem glasovanju.«

Prav tako pa se glasovanje zaključuje v Sloveniji. Na isti dan kot portugalska reprezentanca so svoje najboljše nogometaše napisali igralci Aluminija, ki so kot prvi oddali glasovnice med drugoligaškimi ekipami.

V četrtek, 1 decembra, bo FIFPro razkril 55 igralcev, ki bodo nominirani za najboljših enajst v letu 2011. Za vstop v prestižno enajsterico, ki jo bodo razglasili 9. Januarja 2012 na FIFA gali Ballon d'Or v Ženevi, bo kandidiralo 5 vratarjev, 20 branilcev, 15 veznih igralcev in 15 napadalcev.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji