Novice

< nazaj

Tekma stoletja

Datum: 12.5.2006

Ob svetovnem dnevu pravične trgovine, ki je bil v četrtek, 8. junija 2006, je v parku Zvezda v Ljubljani potekala prireditev Tekma stoletja. V okviru humanitarne akcije je sodeloval tudi sindikat SPINS, na povabilo katerega so se mladim pridružili nogometaši nogometnega kluba Factor, zmagovalca 2. SNL in novega prvoligaša.
S prireditvijo Tekma stoletja je pravična trgovina 3Muhe želela opozoriti na problematiko izkoriščanja dela otrok v industriji izdelave nogometnih žog. Dogodek je bil namenjen otrokom in mladostnikom ter vsem, ki želijo izkoreniniti otroško delo. V nogometu so se pomerili nogometaši NK Factor, ljubljanski osnovnošolci in Sergej, nogometaš iz Slonokoščene obale, ki sicer igra za Domžale. Posebnost tekme je bila, da so igrali z žogo, izdelano v skladu z načeli pravične trgovine. Nekateri so se lahko preizkusili tudi v šivanju nogometnih žog ali pa v reševanju kviza ter za nagrado prejeli okusne izdelke iz pravične trgovine. Na prireditvi so sodelovali še varuh človekovih pravic, Matjaž Hanžek, Manca Košir in Jadranka Juras.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
  19.12.2016

  Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

  V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

 • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
  4.8.2015

  Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

  Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

 • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
  22.10.2014

  Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

  Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  15.10.2014

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

 • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
  10.10.2014

  Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

  V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji