Novice

< nazaj

Podpis socialnega dialoga - Zgodovinski trenutek za FIFPro

Datum: 1.7.2008

Sočasno s začetkom francoskega predsedovanja EU se je v Parizu, 1. julija 2008, formalno pričel evropski socialni dialog v nogometu, ki označuje pogajanja med delojemalci in delodajalci na evropski ravni.

Že od leta 2001 FIFPro sodeluje pri strukturiranju socialnega dialoga znotraj profesionalnega nogometa, ki ga je začela Evropska komisija oziroma komisarka Anna Diamantopoulou. Sedem let kasneje smo priča skupnemu dogovoru med profesionalnimi nogometaši in klubi.

Odbor, kjer bo potekalo usklajevanje, bo sestavljen iz predstavnikov FIFPro, torej nogometašev na eni strani, ter predstavnikov klubov iz organizacij EPFL ter ECA na drugi strani. V forumu bodo sodelovali tudi predstavniki UEFA kot vodilnega telesa v evropskem nogometu. Predsednik komiteja bo Michael Platini, ki je dogodek pospremil z naslednjimi besedami:'' Danes je pomemben dan za evropski nogomet, kajti smo v nogometu, kjer dialoga ni, pogosto priče konfliktom. Novoustanovljeni Odbor za evropski socialni dialog v profesionalnem nogometu bo pripomogel k večjemu razumevanju med evropskim nogometom in EU na področju zaposlovanja in delovnega prava.''

Besedilo sporazuma...
 

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji