Novice

< nazaj

V Ljubljani je SPINS organiziral drugo mednarodno konferenco o socialnem dialogu v nogometu

Datum: 12.7.2006

11. in 12. julija je v Ljubljani, v Grand hotelu Union, potekala že druga mednarodna konferenca o socialnem dialogu v nogometu, ki ga je pod pokroviteljstvom Evropske komisije v sodelovanju s sindikatom SPINS uspešno organizirala Mednarodna federacija nogometnih sindikatov FIFPro. Tematika konference je izjemnega pomena za ureditev pogodbenih odnosov v evropskem nogometu v prihodnosti, še posebej zaradi priprave in pogajanj o minimalnih zahtevah za enotno pogodbo v nogometu v EU, ki potekajo med socialnimi partnerji FIFPro, EPFL (Združenje evropskih nogometnih lig) in UEFA.
Številnim povabilom navkljub, pa se konference ni udeležil noben predstavnik Združenja klubov 1. SNL, niti noben drugi predstavnik slovenskih prvoligašev, čeprav je bil osnovni in poglavitni cilj ter namen konference, da vsem partnerjem v nogometu tudi v Sloveniji predstavi stanje in rešitve za boljši razvoj odnosov v socialnem dialogu v nogometu v Sloveniji, po Evropi in svetu. S strani NZS se je konference udeležil vodja licenčnega oddelka NZS Aleš Zavrl, o pomembnosti srečanja pa, poleg prisotnosti visokih predstavnikov FIFPro ter njegovega podpredsednika Gerarda Moville, priča tudi udeležba vodje strokovnega sektorja Evropske nogometne zveze (UEFA) Alexa Phillipsa. Na našo žalost je kasneje v javnost pricurljala novica, da je predsednik Združenja klubov 1. SNL, skupaj s sekretarjem Združenja brez kakršnegakoli opravičila odpotoval v Belfast z ekipo ND HIT Gorice na kvalifikacjisko tekmo za Ligo prvakov. več ...

FIFPRO SOCIAL DIALOGUE PROJECT Part III
2006

 

 

CONFERENCE LJUBLJANA
July 11, 12

 

 

JULY 11th:
(Conference room, ZSSS, Dalmatinova 4)

 

16.00 hrs. Registration

16.15 hrs. Opening and Welcome Gerardo Movilla

16.25 hrs. Welcome by President mr. Dusan Semolic of ZSSS (Association of Free Trade Unions of Slovenia)

16.40 hrs. Minimum Requirements Wil van Megen

17.00 hrs. Pension Funds, presentation Ben-Ivar Kolster, CEO CFK, Holland

17.45 hrs. EU Directives, presentation Wil van Megen

18.15 hrs. Closure

Return to the Hotel

Dinner at 20.00 hrs.

 

 

JULY 12th:
(Grand Hotel Union)

 

10.00 hrs. Opening by Gerardo Movilla

10.05 hrs. UEFA and the East European Countries, presentation by Alex Phillips (Uefa's head of professional football services)

11.10 hrs. Coffee Break

11.30 hrs. Report on Social Dialogue of countries:
Romania, Slovenia, Croatia, Poland, Hungary, Cyprus, Greece

12.30 hrs. Conclusions and closure

13.00 hrs. Lunch in the restaurant of the Hotel

*********

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji